Acasa Ford Motorul Ford EcoBoost de 1,5 litri produs la Craiova ajunge pe Focus si Mondeo

Motorul Ford EcoBoost de 1,5 litri produs la Craiova ajunge pe Focus si Mondeo

de Vlad Barza

Ford Focus Facelift (sursa - HotNews.ro)

Motorul de 1,5 litri pe care Ford il produce din primavara anului trecut la Craiova urmeaza sa echipeze in premiera doua modele europene de volum: Focus si Mondeo, motoarele urmand sa fie trimise catre uzina germana Saarlouis din a doua parte a anului curent. La Craiova Ford a inceput in 2012 productia de motoare, cu propulsorul EcoBoost de 1 litru, iar investitiile au depasit 230 milioane Euro.

„Suntem foarte mandri ca motorul EcoBoost de 1,5 litri fabricat la Craiova va echipa urmatoarea generatie a celui mai bine vandut model din lume: Ford Focus. Productia motorului EcoBoost de 1,5 litri a inceput in Aprilie 2013 la uzina noastra de la Craiova si, pana acum, am produs peste 90.000 de unitati. Motorul EcoBoost de 1,5 litri a fost lansat mai intai in China anul trecut, echipand noul Ford Mondeo, apoi Fusion Sedan in America de Nord si va fi de asemenea disponibil pe versiunea europeana a modelului Mondeo in cursul anului 2014”, spune Ford Romania.

Primele unitati ale motorului EcoBoost de 1,5 litri vor fi expediate de la Craiova la uzina de asamblare a modelului Focus de la Saarlouis, Germania, in a doua jumatate a acestui an, se mai spune in comunicatul companiei.

Reprezentantii Ford Europa au confirmat recent la un eveniment de presa in Germania ca atat Focus restilizat, cat si noul Mondeo vor ajunge in showroom-urile europene in ultimul trimestru din 2014.

La uzina craioveana se produc 1.000 de motoare pe zi in doua schimburi, sectia de uzinaj lucrand in trei schimburi in unele zile. Aproximativ 60% dintre motoarele produse sunt 1.0 EcoBoost, iar 40% sunt 1,5 litri EcoBoost. Numarul de angajati este de 1.000, iar productia de motoare a fost de 180.000 unitati anul trecut.

Ford a inceput oficial in Mai 2012 productia de motoare la Craiova, dupa investitii de 180 milioane euro, initial fiind produse trei versiuni ale motorului de 1,0 litri EcoBoost. Presa a scris ca din a doua parte a anului se va adauga o noua versiune a motorului de 1 litru EcoBoost, una de 140 CP, insa compania nu a confirmat informatia. In prezent se produc variantele de 100, 120 si 125 CP.

In aprilie 2013 Ford a demarat la Craiova si productia motorului de 1,5 litri turbo pe benzina, de 180 CP, care este exportat in America de Nord si China.

Propulsorul echipeaza modelele Mondeo (varianta chineza, diferita de cea europeana si de Fusion din SUA), iar uzina romaneasca este singura in care este produs (deocamdata) noul motor de 1,5 litri pe benzina. In schimb, propulsorul de 1 litru mai este produs si in Germania.

Motorul Ford EcoBoost de 1,5 litri (sursa - HotNews.ro)

Lasa un comentariu