Acasa Mazda Mazda HAZUMI ne va arata inlocuitorul Mazda2. Motorul SKYACTIV 1.5 clean diesel debuteaza la Geneva

Mazda HAZUMI ne va arata inlocuitorul Mazda2. Motorul SKYACTIV 1.5 clean diesel debuteaza la Geneva

de Adrian Mitrea

Mazda HAZUMI teaser (sursa - Mazda)

Mazda va expune la Salonul Auto de la Geneva (6-16 Martie) conceptul HAZUMI, care va dezvalui liniile inlocuitorului Mazda2, precum si o motorizare complet noua, turbo diesel, de 1,5 litri (SKYACTIV 1.5 clean diesel).

„Numele HAZUMI, care inseamna salt sau miscare rapida in limba japoneza, este cel mai potrivit pentru o masina mica, dar foarte energica. Construita fara a face compromisuri de la principiile Mazda, HAZUMI exprima forma ideala a generatiei urmatoare de modele subcompacte”, a anuntat producatorul auto japonez.

De asemenea, la Geneva va fi expus si modelul Mazda MX-5, cel mai bine vandut roadster din toate timpurile, aflat la cea de-a 25-a aniversare.

Despre lansarea unui motor diesel mic 0-100.ro a scris AICI, in urma unei discutii cu  Takeo Moriuchi, director de programe in cadrul diviziei de dezvoltare vehicule la Mazda. El spunea atunci ca Mazda va lansa un diesel mai mic decat popularele motoare de 2,2 litri, insa nu va lansa si motoare pe benzina mici si supraalimentate. Cel putin nu prea curand.

Lasa un comentariu