Acasa Audi FOTO: Audi S3 Cabriolet si noul Audi TT, premiere mondiale la Geneva

FOTO: Audi S3 Cabriolet si noul Audi TT, premiere mondiale la Geneva

de Adrian Mitrea

Audi S3 Cabriolet (sursa - Audi)

Decapotabila compacta Audi A3 primeste, pentru prima data de cand exista acest model, o versiune de inalta performanta. Denumita Audi S3 Cabriolet, aceasta masina are motor de 2 litri si 300 CP, la fel ca fratii S3 (cu trei usi) si S3 Sportback (cu cinci usi). Premiera va avea loc la Salonul Auto de la Geneva (6-16 Martie), alaturi de a treia generatie Audi TT.

Audi S3 Cabriolet cantareste 1.620 kg si atinge 100 km/h in 5,4 secunde cu transmisie S tronic cu dublu ambreiaj si 6 trepte – oferita standard. De asemenea, masina beneficiaza si de tractiune integrala permanenta quattro si directie variabila (dintii de pe cremaliera au forma diferita, astfel incat sa fie nevoie de mai putine miscari ale volanului pentru a controla masina).

Fata de Audi A3 Cabriolet, S3 Cabriolet are suspensie cu 25 mm mai coborata, fiind in acelasi timp si mai rigida. Portbagajul are o capacitate de 285 litri sau 245 litri cand plafonul este coborat. Pentru acoperisul textil sunt disponibile trei culori, iar functionarea mecanismului hidraulic de capotare/decapotare functioneaza pana la viteze de 50 km/h.

Tapiteria din piele este tratata cu un pigment special pentru a nu se incalzi foarte tare la soare.

Pe lista cu optiuni se gasesc scaune cu incalzire la nivelul capului, faruri cu LED, sistemele de navigatie MMI navigation plus si MMI touch, tehnologia Audi connect pentru internet in masina si instalatie audio Bang & Olufsen cu 13 difuzoare.

Comenzile pentru Audi S3 Cabriolet vor incepe sa fie preluate din primavara acestui an, iar livrarile catre clienti vor avea loc in vara.

Despre noul Audi TT nu stim inca mare lucru, pentru ca producatorul a publicat doar o schita a masinii, iar la inceputul anului o poza cu bordul si instrumentele acestuia – complet noi, sub numele „virtual cockpit”. De asemenea, Audi spune ca noul TT va avea si faruri Matrix LED.

La nivel estetic se remarca forme cevamai ascutite, iar logo-ul Audi format din inele este acum amplasat pe capota, ca la R8. Capota are forma literei V.

Primul Audi TT a fost lansat in 1998.

Schita Audi TT (sursa - Audi)

Audi virtual cockpit (sursa - Audi)

Audi virtual cockpit (sursa - Audi)

Lasa un comentariu