Acasa Dacia Dacia Dokker VAN 100% electrica – proiectul unei companii spaniole de energie

Dacia Dokker VAN 100% electrica – proiectul unei companii spaniole de energie

de Vlad Barza

Dacia Dokker VAN electrica (sursa - Audax Energy)

O companie spaniola din domeniul energiei, numita Audax Energy, a realizat o versiune 100% electrica a furgonului Dacia Dokker, intentia fiind sa aduca mai multe exemplare in piata, daca firmele se vor arata interesate. Spaniolii au indepartat motorul cu combustie interna si au instalat motor electric si baterie, autonomia promisa fiind de pana la 160 km, iar timpul de incarcare opt ore.

Audax Energy este, in prima faza a proiectului, cea in care testeaza piata. Nu exista un pret exact al vehiculului electric, ci se studiaza moduri in care sa fie testat de companiile interesate si oferit in leasing pe perioade scurte.

Spaniolii spun ca un avantaj tine de faptul ca masina poate fi incarcata la orice tip de priza normala, iar costurile cu incarcarea sunt de zece ori mai mici decat ar fi la carburantul necesar unei utilitare diesel.

Motorul este de 32 kW, greutatea masinii este de 1.260 kg, iar capacitatea bateriei este de 24,57 kWh.  Autonomia promisa este de pana la 160 km, o incarcare dureaza opt ore la o priza normala si trei ore la o statie performanta.

Audax Energy a avut anul trecut o cifra de afaceri de 150 milioane Euro si vrea sa ajunga la 400 milioane Euro in 2017.

Dacia Dokker e asamblata la uzina marocana din Tanger, alaturi de Lodgy si Sandero. Renault are in gama o utilitara electrica: Kangoo Z.E..

1 comentariu

Cristina Crisan 28 august 2023 - 17:20

Buna ziua , doresc oferta la Dacia Dokker van electric sa cumpăr pe firma in Leasing

Reply

Lasa un comentariu