Acasa Great Wall Uzina auto Great Wall din Bulgaria a inceput sa exporte in Italia

Uzina auto Great Wall din Bulgaria a inceput sa exporte in Italia

de Adrian Mitrea

In uzina Great Wall Motors Litex din Bulgaria (sursa - 0-100.ro)

Fabrica auto care produce automobile chinezesti Great Wall in Bulgaria, la Bahovitsa, langa orasul Lovech, a inceput sa exporte in Italia, in mod regulat, a anuntat compania. Astfel, amprenta Great Wall pe piata europeana se consolideaza usor.

Unitatea de productie Great Wall din Bulgaria are o capacitate maxima fabricatie de 50.000 unitati/an, in doua schimburi, cu un total de 2.000 angajati. In prezent lucreaza acolo 200 de oameni. Desi compania nu spune cate masini produce anual in Bulgaria, un calcul simplu arata ca ar fi vorba de 5.000 unitati/an.

Cel mai nou model care iese pe poarta fabricii este Great Wall H6, despre care producatorul crede ca va fi un succes in Bulgaria si Europa.

Masinile „Made in Bulgaria” sunt de fapt doar asamblate in uzina de la Bahovitsa, ele venind complet dezasamblate din China. Elementele de caroserie vin gata vopsite, iar motoarele sunt aduse si ele gata asamblate la fabrica.

Prima etapa a investitiei, de circa 28 milioane euro, a fost finalizata la inceputul lui 2012, iar cea mai mare parte din bani a fost pusa de Grupul Litex, partenerul local al Great Wall. In a doua etapa, programata sa se termine in 2014 sau 2015, se vor construi un atelier vopsitorie si unul de sudura.

2 comentarii

ciombe 19 decembrie 2013 - 14:28

O sa-mi cumpar si eu doua! Una sa incerc sa merg cu ea, cealalta pentru piese!

Reply
Adrian 23 decembrie 2013 - 16:34

Sunt sigur ca asa vei face. Doar ai experienta cu cele 2 bemweuri din 1900 toamna aduse tot din Bulgaria

Reply

Lasa un comentariu