Acasa General Motors General Motors a numit-o CEO pe Mary Barra, care devine prima femeie ce conduce un producator auto de prim rang

General Motors a numit-o CEO pe Mary Barra, care devine prima femeie ce conduce un producator auto de prim rang

de Vlad Barza

Mary Barra (sursa - General Motors)

General Motors (GM) a anuntat ca pozitia de sef al companiei va fi ocupata pentru prima oara de o femeie, in persoana fostului director de dezvoltare si achizitii Mary Barra, care lucreaza de 33 de ani la cel mai mare producator auto american. General Motors a fost condusa de Dan Akerson, iar Mary Barra devine, alaturi de Marissa Mayer de la Yahoo! si Meg Whitman de la Hewlett-Packard, una dintre putinele femei care conduc o companie uriasa.

Mary Barra lucreaza de la varsta de 18 ani la GM si a activat 33 de ani in diverse sectoare, precum productie, inginerie si management. Barra devine prima femeie care conduce un producator auto de prima rang.

Dan Akerson, in varsta de 65 de ani, a condus compania din 2010, intr-o perioada foarte grea, fiind creditat cu revitalizarea Grupului, care in 2008 si 2009 a fost aproape de faliment. Salvarea a venit de la guvernul american, care a pompat 50 miliarde dolari in companie.

Intre cei creditati cu sanse de a-i succeda lui Akerson se numarau, in afara de Mary Barra, si seful GM North America, Mark Reuss, directorul financiar Dan Ammann si vicepresedintele Steve Girsky.

Barra a ocupat anul trecut locul 41 in topul Forbes al celor mai influente femei din lume. Noua sefa a GM a crescut in suburbia   Waterford a orasului Detroit, iar tatal ei a lucrat 39 de ani la GM.

Ea spunea in septembrie, intr-un interviu, ca spera ca va veni o vreme cand fiecare dintre cei trei mari producatori auto americani va avea femei la conducere.

Lasa un comentariu