Acasa Bentley Lansarea SUV-ului Bentley poate dubla vanzarile marcii in Romania

Lansarea SUV-ului Bentley poate dubla vanzarile marcii in Romania

de Vlad Barza

Bentley Continental GT V8 S, la inaugurarea showroom-ului (sursa - Porsche Inter Auto)

Vanzarile Bentley si Lamborghini in tara sunt departe de nivelul dinaintea crizei, insa previziunile sunt optimiste mai ales ca aceste marci isi diversifica gamele, lansand SUV-uri care vor ajunge dupa 2016-2017 si pe piata romaneasca. Pentru Bentley, SUV-ul are potentialul de a dubla vanzarile, a spus eprezentantul distribuitorului regional Exclusiv Cars Vienna, la inaugurarea centrului de vanzari Bentley Bucuresti.

In 2007 se inmatriculau in tara 30 de autoturisme noi Bentley si Lamborghini, iar criza a lovit vanzarile, anul trecut fiind doar sapte masini. Inainte de criza era o vreme in care aproape ne comparam cu Austria, insa acum aceasta tara ramane de departe cea mai mare piata din regiune, cu 75-80 masini/an, in Cehia se vand cam 25, iar in Polonia, circa 20, cu precizarea ca majoritatea covarsitoare sunt masini Bentley, a spus intr-o discutie cu presa, Robert Engstler, managing director Exclusive Cars Vienna, companie care distribuie in regiune masinile Bentley.

In Ungaria vanzarile sunt cam la nivelul Romaniei, insa in medie cele mai scumpe masini ale celor doua marci se vand in Slovacia care este avantajata de faptul ca exista circuite de curse.

In Romania s-au vandut patru masini Bentleu si trei Lamborghini anul trecut, pentru anul in curs sunt opt unitati , iar pentru 2014 estimarile arata 10 – 12 unitati.

Are posibilitatea Romania sa revina la cifrele de vanzari de acum cinci-sase ani Engstler spune ca si situatia economica era mult mai buna atunci, insa dupa 2016 lucrurile se pot schimba mult datorita noului SUV Bentley. El spune ca SUV-ul poate duce la dublarea vanzarilor marcii Bentley, in Romania existand potential in acest sens. Si Lamborghini lanseaza SUV-ul Urus in 2017, astfel ca lucrurile se pot schimba in bine la partea de unitati vandute.

SUV-ul Bentley a fost prezentat acum doi ani sub forma de concept si putine masini din ultimii ani au fost atat de controversate, fiind multi cei care au spus ca modelul nu concorda cu traditia marcii. Totusi, asa cum au dovedit o serie de marci precum Porsche si Audi, SUV-urile iti pot creste vanzarile uluitor, fiindca cerere exista de la clienti super bogati.

Bentley a inaugurat la Bucuresti, prin investitia Porsche Inter Auto, al 45-lea centru de vanzari din Europa continentala. Showroom-ul este singurul din regiune, cele mai apropiate fiind la Moscova, Viena si Istanbul. Activitatea showroom-ului Bentley este coordonata de la Viena, prin Exclusive Cars fiindca volumele sunt inca mici. La evenimentul de inaugurare a fost prezentat modelul Continental GT V8 S, aratat in permiera mondiala la Salonul Auto de la Frankfurt.

La Porsche Inter Auto exista service certificat Bentley din 2007 si de atunci 260 de posesori si-au inregistrat masinile acolo. Ca si comparatie, in Romania o ora de manopera costa 600 lei, in timp ce in Viena este cu circa 40% mai mult (cam 190 euro). O revizie la Bentley costa cam 1.000 de dolari.

Si marca Lamborghini, cu vanzari mai mici decat Bentley in tara, dispune de acum de un showroom deschis de Porsche Inter Auto in Pipera, reprezentanta avand 228 mp unde sunt expuse doua modele: Gallardo LP570-4 Squadra Corse si Aventador LP700-4. Compania instaleaza aparatura necesara pentru primul service al marcii si spera sa obtina autorizarea in urmatoarele luni.

Lamborghini Gallardo  LP570-4 Squadra Corse (sursa - HotNews)

Lasa un comentariu