Acasa Tesla Motors Tesla apara Model S, dupa 3 incendii: Ai mai multe sanse sa fii lovit de fulger decat sa-ti ia Tesla foc. Totusi, masina va fi modificata

Tesla apara Model S, dupa 3 incendii: Ai mai multe sanse sa fii lovit de fulger decat sa-ti ia Tesla foc. Totusi, masina va fi modificata

de Adrian Mitrea

111 Tesla Model S

Tesla Motors – producator auto american de automobile electrice – apara Model S dupa ce aceasta masina a fost implicanta in trei incidente soldate cu incendii ale pachetului de baterii litiu-ion utilizate pentru propulsie. Compania spune ca un sofer are de 4,5 ori mai multe sanse sa aiba de-a face cu un incendiu intr-o masina pe benzina decat in Model S si ca poti avea mai multe sanse sa fii lovit de fulger, in timpul intregii vieti, decat sa asisti la un incendiu inofensiv al sedanului electric Tesla. Totusi, masina va suferi unele modificari.

Incendiile masinii electrice Tesla Model S au aparut in urma unor accidente violente, la viteze mari, in care podeaua masinii a fost avariata. Nimeni nu a fost ranit, insa popularitatea de care se bucura Tesla a atras si foarte multe articole pe aceasta tema.

De asemenea, trebuie amintit ca Tesla Model S a fost desemnata cea mai sigura masina comercializata in SUA, in urma testelor efectuate de autoritatile americane competente in domeniul sigurantei auto (NHTSA). Cunoscuta fiind rigoarea acestor teste, este posibil ca Tesla Model S sa fie cea mai sigura masina de serie din lume, in acest moment.

Avand in vedere acestea, Tesla noteaza ca „este de-a dreptul imposibil ca o alta masina sa ofere siguranta mai buna, la fel de imposibil pe cat un automobil poate avea puteri mistice de vindecare”.

Tesla Motors mai spune ca un rezervor cu benzina are de zece ori mai multa energie de combustie decat pachetul de baterii de pe Tesla Model S si ca, in plus, exista pereti ignifugi in interiorul pachetului de baterii, astfel incat cele 16 module sa fie izolate unul de celalt.

Totusi, compania spune ca ia trei masuri:

  • In primul rand, suspensia pneumatica a Model S va fi modificata pentru a avea o garda la sol mai mare la viteze de autostrada. Tesla subliniaza ca aceasta masura nu este pentru siguranta, ci pentru a preveni deteriorarea masinii pe dedesubt in cazul impactului cu corpuri dure, la viteze mari. In baza unui update de software ce va fi disponibil din ianuarie 2014, utilizatorii vor putea regla cum doresc garda la sol a masinii.
  • In al doilea rand, Tesla a cerut NHTSA sa faca o ancheta completa asupra incendiilor Model S, astfel incat daca se poate ceva pentru imbunatatirea protectiei la incendiu, aceste modificari vor fi facute la noile masini care ies de pe lina de fabricatie. In plus, modificarile la care se poate ajunge vor fi oferite gratuit si celor care au cumparat deja o Tesla Model S. Daca unei perceptii false despre siguranta masinilor electrice ii este permis sa escaladeje nejustificat, adoptarea unor mijloace de transport mai ecologice poate intarzia mult, cu consecinte dezastroase asupra mediului inconjurator.
  • In al treilea rand, Tesla modifica politica privind garantia Model S, astfel incat sa fie acoperite si incendiile, chiar daca acestea sunt provocate dintr-o eroare a soferului. “Nu sunt acoperite doar cazurile in care un proprietar incearca efectiv, de buna voie, sa-si distruga masina”, spune Tesla Motors.

In urma celor trei incendii si a articolelor nefavorabile, actiunile Tesla Motors au suferit o noua scadere dramatica, luni, 18 noiembrie, accentuand la 37% prabusirea fata de maximul istoric atins in urma cu doua luni.

Lasa un comentariu