Acasa Design Kevin Rice s-a reintors la Mazda, dupa 13 ani petrecuti la BMW, unde a desenat primul Seria 1, noul Seria 3 si Seria 4

Kevin Rice s-a reintors la Mazda, dupa 13 ani petrecuti la BMW, unde a desenat primul Seria 1, noul Seria 3 si Seria 4

de Adrian Mitrea

Kevin Rice, Creative Director, Mazda Motor Europe GmbH, European R&D Centre (sursa - Mazda)

Designerul auto Kevin Rice, 49 de ani, s-a reintors la Mazda, dupa 13 ani in care a fost responsabil pentru prima generatie BMW Seria 1, actualul BMW Seria 3 si BMW Seria 4, a anuntat producatorul auto japonez Mazda. In interiorul acestei companii, inainte sa plece la BMW, Rice a fost responsabil de modele precum RX-8 si conceptul Neospace (Frankfurt, 1999).

Britanicul Kevin Rice este absolvent al Universitatii din Coventry si s-a angajat la Mazda in 1995, iar inainte a lucrat pentru Italdesign si Opel.

„Suntem foarte bucurosi ca l-am recapatat pe Kevin. Nu este strain de Mazda si experienta lui la BMW adauga o noua dimensiune care poate contribui la activitatile noastre de design din Europa. (…) Este cu siguranta genul de talent de care avem nevoie pentru a conduce Mazda cu succes in viitor”, a declarat Peter Birtwhistle, seful de design al Mazda Research Europe, intr-un comunicat de presa.

Oficial, Kevin Rice s-a intors la Mazda pe 1 octombrie 2013, insa anuntul public a fost facut abia luni, 28 octombrie. El va continua dezvoltarea limbajului de design KODO (sufletul miscarii) adoptat de Mazda incepand cu lansarea lui CX-5, apoi noua Mazda6 si noua Mazda3.

Lasa un comentariu