Acasa Nissan Noul Nissan Note a fost lansat in Romania de la 13.600 euro cu TVA

Noul Nissan Note a fost lansat in Romania de la 13.600 euro cu TVA

de Adrian Mitrea

Nissan Note (sursa - Nissan)

Noul Nissan Note este disponibil pe piata romaneasca incepand de la 13.600 euro cu TVA, iar dealerii au porti deschise in perioada 24-28 octombrie, a anuntat Nissan Romania, importatorul marcii japoneze pe plan local. Noul Note a fost prezentat in premiera mondiala la Salonul Auto de la Geneva din luna martie si concureaza pe piata cu modele precum Ford B-MAX si Opel Meriva.

Note este produs in Europa, la uzina Nissan din Sunderland, Marea Britanie. Nissan a deschis o noua linie de productie dedicata lui Note la uzina din Sunderland, rezultat al unei investitii de 147,5 milioane euro. Noul Note este fabricat alaturi de Nissan Juke si Nissan Qashqai.

click aici pentru galeria foto

Incepand cu etapa de design si pana la productia efectiva, noul Nissan Note a fost gandit pentru a corespunde standardelor clientilor europeni. Echipele implicate in conceptia acestui model sunt de la Centrul Tehnic Nissan Europa (NTCE) din Spania si Marea Britanie.

Nissan Safety Shield isi face debutul european odata cu noul Note. Conceptul Safety Shield se traduce printr-o serie de tehnologii avansate aplicate inteligent unor scenarii reale din trafic, spune Nissan. Sistemul este gandit sa puna la dispozitia soferului un nivel avansat de asistenta, toate cele trei functii ale acestuia preluandu-si informatiile de la o singura camera video montata pe hayonul masinii. Pentru a asigura vizibilitatea permanenta a acestei camere video, inginerii de la Nissan au dezvoltat o solutie ingenioasa: un sistem integrat care spala si usuca lentila camerei video cu ajutorul unui jet de apa si aer comprimat. Cu ajutorul unui program care proceseaza peste 15 milioane pixeli pe secunda, sistemul detecteaza orice element care obtureaza vizibilitatea obiectivului si elimina un jet de apa pentru indeparta murdaria. La final, un jet de aer usuca umezeala de pe suprafata lentilei. in plus, sistemul recunoaste si aplica automat metoda corecta de curatare.

Aceasta camera video sta si la baza tehnologiilor BSW (avertizare unghi mort), LDW (avertizare la parasirea neintentionata a benzii de circulatie) si MOD (detectarea obiectelor in miscare).

Pentru Note sunt disponibile trei versiuni de motorizare: 1,2 litri de 80 CP, 1,2 litri DIG-S  de 98 CP (supraalimentata) si 1,5 litri turbodiesel de 90 CP. Note este disponibil cu doua optiuni de transmisie: o cutie manuala cu cinci trepte si una optionala cu variatie continua (CVT) pentru motorul 1.2 DIG-S.

Noul Note este construit pe platforma V de la Nissan si are lonjeroane MacPherson si bare spate de torsiune. Masina are un portbagaj de 295 litri care poate ajunge pana la 381 litri prin rabatarea banchetei spate.

Sunt disponibile patru versiuni de echipare: Visia, Acenta, Conect si Tekna.

0-100.ro a publicat in iulie 2013 un test drive cu noul Note. Poti revedea articolul original AICI sau doar varianta video, mai jos.

Lasa un comentariu