Acasa Evenimente FOTO: Porsche Pipera, inaugurare oficiala cu peste 900 invitati si lansare de Audi A3 Sedan

FOTO: Porsche Pipera, inaugurare oficiala cu peste 900 invitati si lansare de Audi A3 Sedan

de Adrian Mitrea

Porsche Pipera Grand Opening (sursa - Porsche Inter Auto)

Desi este functional de circa sase luni, cel mai mare si mai exclusivist complex auto integrat din Romania, Porsche Pipera, a fost inaugurat oficial recent, in prezenta a peste 900 de invitati si cu lansare de Audi A3 Sedan. Porsche Pipera reuneste showroom-uri si service pentru marcile Porsche, Audi, Bentley, Lamborghini, precum si automobile de ocazie prin Das Weltauto.

In sase luni de activitate, Porsche Pipera a avut o cifra de afaceri de circa 15 milioane euro, valoare similara cu cea a investitiei in acest centru.

„Deschiderea complexului Porsche Pipera a reprezentat o dovada a increderii noastre ca – spre deosebire de tendinta generala a pietei auto – segmentul premium ramane relativ stabil si va fi primul care isi va reveni”, a declarat Dana Cortina, director general al Porsche Inter Auto (PIA) Romania, cu ocazia inaugurarii oficiale din 17 octombrie.

click aici pentru poze de la inaugurare

Din luna mai, cand a inceput sa fie operational, si pana in octombrie, cand a avut loc marea inaugurare, Porsche Pipera a livrat circa 500 de masini catre clienti, avand o valoare de peste 15 milioane euro.

„Dupa primele sase luni de activitate, rezultatele indica faptul ca am judecat corect si nu putem decat sa speram ca vom continua in acelasi registru”, a spus Dana Cortina.

La nivelul intregii companii, Porsche Inter Auto Romania se asteapta ca, pana la finele anului in curs, sa vanda 5.300 masini noi. In ceea ce priveste cifra de afaceri, compania se asteapta ca aceasta sa atinga 131 milioane euro la sfarsit de 2013.

Inaugurarea fastuoasa a Porsche Pipera a fost un moment foarte bun pentru lansarea in Romania a modelului A3 Sedan, cel mai mic sedan Audi, care concureaa pe piata cu Mercedes-Benz CLA. A3 Sedan are in Romania preturi cu TVA cuprinse intre 26.430 euro (1.4 TFSI, 125 CP) si 36.169 euro (1.8 TFSI, 180 CP). Mai multe detalii despre acest model pot fi gasite pe configurator.

Porsche Inter Auto (PIA) Romania face parte din Porsche Inter Auto GmbH & Co KG, reteaua globala de retail a Holdingului Porsche din Salzburg. Rețeaua Porsche Inter Auto Romania comercializeaza, prin intermediul a cinci centre auto, automobile Volkswagen, Skoda, Audi si Seat. De la 1 august 2012, Grupul Volkswagen a devenit actionar unic al Holdingului Porsche.

PIA este de asemenea importator si distribuitor exclusiv pentru marcile Bentley, Lamborghini si Porsche in Romania, pentru aceasta din urma comercializand modelele Cayenne, Panamera, 911, Boxster si Cayman.

Porsche Cayenne (sursa - Porsche Inter Auto)

Lasa un comentariu