Acasa Porsche Primele poze oficiale cu varianta finala a lui Porsche Macan, SUV-ul care va concura cu Range Rover Evoque

Primele poze oficiale cu varianta finala a lui Porsche Macan, SUV-ul care va concura cu Range Rover Evoque

de Adrian Mitrea

Porsche Macan (sursa - Porsche)
Porsche Macan (sursa - Porsche)

Porsche a publicat pe pagina sa de Facebook primele fotografii oficiale cu versiunea finala a SUV-ului compact Macan, al carui debut mondial este asteptat in luna noiembrie. Macan va concura cu modele Range Rover Evoque si Audi Q3.

Cunoscut si sub numele de cod Cajun, Porsche Macan va avea pentru inceput o caroserie cu cinci usi. Derivate de caroserie din acesta, cum ar fi o varianta cu trei usi usi, nu sunt excluse, dupa cum declara inca din 2012, pentru 0-100.ro, Wolfgang Hatz, executiv Porsche responsabil de cercetare si dezvoltare.

Producatorul german de masini sport spune ca Macan inseamna tigru la indonezieni. Porsche noteaza ca a ales acest nume pentru ca suna bine in mai multe limbi si ilustreaza foarte bine trasaturile masinii.

Masina va fi construita in uzina Porsche din Leipzig, din acest an, alaturi de Panamera si Cayenne. Producatorul auto a investit 500 milioane euro in uzina pentru a lansa Macan, iar numarul de angajati a fost crescut cu 1.000 de specialisti pentru ca productia noului model sa poata fi sustinuta.

Marca sport germana Porsche a livrat 141.075 automobile anul trecut, in crestere cu 18,7% fata de 2011, cand compania anunta un numar de aproape 119.000 unitati livrate.

Pana in 2018 Porsche vrea sa ajunga la vanzari anuale globale de 200.000 unitati, iar SUV-ul Macan este unul dintre motoarele de crestere.

Porsche Macan (sursa - Porsche)
Porsche Macan (sursa - Porsche)

Porsche Macan (sursa - Porsche)
Porsche Macan (sursa - Porsche)

Lasa un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notifica-ma despre