Acasa Romania Ford recheama in service Mondeo, S-MAX si Galaxy din Romania pentru posibile scurgeri de motorina

Ford recheama in service Mondeo, S-MAX si Galaxy din Romania pentru posibile scurgeri de motorina

de Adrian Mitrea

Motor Ford 2.2 TDCi (sursa - 0-100.ro)

Ford Romania a initiat o campanie de rechemare in service pentru 13 automobile Mondeo, S-MAX si Galaxy, toate echipate cu motoare turbo diesel de 2,2 litri, deoarece pot aparea scurgeri de carburant pe la injectoare si, in cazuri extreme, se poate ajunge chiar la incendii.

„Exista posibilitatea ca rampa de retur a combustibilului sa fi cauzat deteriorarea garniturilor inelare ale injectorului, in timpul procesului de asamblare. Garniturile inelare deteriorate pot cauza o scurgere de combustibil care, in timp, ar putea aunge sa se adune in locasul din chiulasa al injectorului. In timp, combustibilul adunat in locas s-ar putea scurge prin partea posterioara a motorului si ar putea intra in contact cu suprafete de evacuare fierbinti. In cazul unei scurgeri de combustibil puteti observa mirosuri de combustibil sau urme de combustibil lichid, iar daca motorina intra in contact cu o suprafata suficient de fierbinte, exista riscul sa se produca fum sau foc”, a anuntat Ford.

Reparatia va dura circa 60 de minute, potrivit producatorului auto, iar costurile pentru clienti sunt zero, ca in cazul oricarei operatiuni de rechemare in service.

Printre marcile care au mai anuntat rechemari in tara anul acesta se numara Fiat, Lexus, Toyota, Volkswagen, Mercedes-Benz, Kia, Hyundai, Maserati, Mazda, Nissan, Renault si Mitsubishi.

Lasa un comentariu