Acasa Curiozitati Artistul roman Ioan Florea a creat o masina si un Cilindru al lui Cir modern, utlizand o imprimanta 3D si “metal lichid”

Artistul roman Ioan Florea a creat o masina si un Cilindru al lui Cir modern, utlizand o imprimanta 3D si “metal lichid”

de Adrian Mitrea

Ioan Florea si creatiile sale (sursa - floreaart.com)

Artistul roman Ioan Florea, stabilit in Statele Unite ale Americii (SUA), a creat o masina Ford Torino cu forme organice si un Cilindru al lui Cir modern si supradimensionat utilizand o imprimanta 3D cu „metal lichid”.

Florea este pasionat de istorie si creaza obiecte de arta in care imbina trecutul cu prezentul, utilizand tehnologii de ultima generatie.

Masina are forme organice pe caroserie si creeaza un efect vizual nemaivazut pana acum.

In ceea ce priveste Cilindrul lui Cir, artefactul original are circa 2.600 ani vechime si este considerat prima declaratie a drepturilor omului. Utilizand tehnologia de imprimare 3D, Ioan Florea a creat un Cilindru al lui Cir modern, care are garavata pe el Declaratia Universala a Drepturilor Omului.

Pentru operele sale de arta, Florea utilizeaza materiale ultra usoare, nano pigmenti, nano materiale, vopsea si polimeri.

Ioan Florea a absolvit Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti in 1996 si a trait si in Transilvania. In 1998 a emigrat in SUA, prin Fundatia Soros, potrivit datelor publicate pe site-ul sau.

Lasa un comentariu