Acasa Curiozitati Un Ferrari 250 GTO a devenit cea mai scumpa masina vanduta vreodata: 52 milioane dolari

Un Ferrari 250 GTO a devenit cea mai scumpa masina vanduta vreodata: 52 milioane dolari

de Vlad Barza

Ferrari 250 GTO (sursa - Ferrari)

Un Ferrari 250 GTO fabricat acum 50 de ani s-a vandut la o licitatie in SUA cu suma record de 52 milioane dolari, automobilul devenind cel mai scump din istorie, scrie Bloomberg care citeaza trei brokeri. Este o masina extrem de rara si e ca si cand ai detine o „Mona Lisa” a lumii auto, scrie un analist citat de publicatie.

Automobilul a fost vandut de Paul Pappalardode, un colectionar din statul Connecticut care avea masina din 1974. Nu se stie numele cumparatorului, insa fostul proprietar a restaurat masina si a condus-o la diverse curse de masini de colectie, inclusiv la Le Mans Classic, in 2002. Colectionarul nu a dorit sa confirme informatia.

Ferrari a produs doar 39 de masini model 250 GTO, ele fiind destinate participarii in cursele Le Mans 24 si altele de acest tip. Masina vanduta acum a castigat cursa Tour de France in 1963, avand la volan un francez pe nume Jean Guichet.

Recentul record detinut de un 250 GTO este din 2012 cand un automobil detinut de celebrul Stirling Moss s-a vandut cu 35 milioane dolari.

GTO este cel mai ravnit model de colectie, este ca si cand ai avea o Mona Lisa, este ceva mistic si daca il ai, inseamna ca detii o colectie grozava, explica un analist citat de Bloomberg.

Nick Mason, fostul tobosar de la Pink Floyd, detine si el un 250 GTO si sunt surse care spun ca i s-au oferit sume fabuloase de 40-50 milioane dolari.

Miliardarii considera 250 GTO ca fiind o masina de legenda, una pe care trebuie neaparat sa o aiba. Totusi, cererea se inscrie intr-un trend ce arata ca preturile masinilor Ferrari din anii 50′ si 60′ au crescut puternic, mai ales ca nu sunt multe la vanzare, iar cei care le-au intretinut nu prea sunt dispusi sa renunte la ele .

Lasa un comentariu