Acasa Qoros VIDEO: Un model al marcii Qoros devine prima masina chineza ce obtine cinci stele la testele Euro NCAP

VIDEO: Un model al marcii Qoros devine prima masina chineza ce obtine cinci stele la testele Euro NCAP

de Vlad Barza

Qoros 3 la teste (sursa - EuroNCAP)

Organizatia independenta Euro NCAP a criticat in repetate randuri marci ale caror modele au obtinut la testele de impact trei stele sau mai putin, insa iata ca a venit surprinzatorul moment in care un model chinez este laudat fiindca a obtinut maximul de cinci stele. Este vorba de sedanul Qoros 3 pe care compania israeliano-chineza vrea sa-l lanseze in Europa ca si concurent pentru modele Volkswagen.

Euro NCAP a mai testat si MPV-ul compact Kia Carens, care a obtinut si el maximul de cinci stele, insa marea surpriza a fost sedanul Qoros 3, care este primul automobil chinezesc cu maximul de cinci stele la testele de impact.

Euro NCAP noteaza ca e multumita sa vada ca un producator auto nou cum este Qoros se arata cu adevarat interesat sa faca pasi clari in domeniul sigurantei. Qoros si-a dat seama ca pentru clienti conteaza rezultatele la testele de siguranta, mai spune organizatia.

Qoros a obtinut 95% din punctajul maxim la protectia ocupantilor, 87% la protectia copiilor, 77% la testele de protectia pietonilor si 81% la dotarile legate de siguranta.

Qoros 3 Sedan, primul model ce urmeaza sa fie lansat in Europa, are 4.615 mm lungime, 1.929 mm latime, 1.445 mm inaltime si un ampatament de 2.690 mm, fiind o masina apropiata mai degraba de automobile din segmentul D (Passat, Mondeo) decat de sedanurile de segment C (Jetta, Fluence). Acest model are un portbagaj de 450 litri si va fi disponibil cu un motor pe benzina natural aspirat de 1,6 litri (126 CP, 155 Nm) si cu unul turbo tot de 1,6 litri (156 CP, 210 Nm).

Oficialii marcii spunea ca vor ca sedanul sa fie concurent cu Volswagen Jetta dar sa aiba un pret cu 15% mai mic decat acesta si dotari cu 15% mai multe.

Qoros este un joint-venture intre compania chineza Chery si fondul de investitii Israel Corp care pana acum a investit jumatate de miliard de dolari. Sedanul 3 ar trebui sa fie lansat pana la final de an in China si apoi si in Europa, existand apoi planuri de extindere masiva a gamei, de la clasa mica pana la segmentul D, inclusiv cu SUV-uri.

 

Lasa un comentariu