Acasa Evenimente Salonul Auto Bucuresti & Accesorii 2013 se tine in perioada 10-20 octombrie si va include si masini clasice

Salonul Auto Bucuresti & Accesorii 2013 se tine in perioada 10-20 octombrie si va include si masini clasice

de Adrian Mitrea

Mercedes-Benz GLA (sursa - 0-100.ro)

Salonul Auto Bucuresti & Accesorii (SAB&A) se va tine in acest an in perioada 10-20 octombrie, pretul unui bilet de intrare va costa 20 de lei, iar parcarea 10 lei, au anuntat organizatorii, Premium Expo, miercuri, 18 septembrie, intr-o conferinta de presa. Circa 20 de marci auto vor fi prezente la eveniment, prin dealeri, iar intr-una dintre cele trei hale ale targului vor fi expuse si masini clasice, circa 25 de unitati.

Printre marcile care vor avea expuse automobile la SAB&A 2013 se numara Chevrolet, Citroen, Ford, Honda, Hyundai, Isuzu, Jaguar, Kia, Land Rover, Mazda, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Seat si Skoda.

Nu vor exista masini care vor fi lansate in premiera la SAB&A, insa multi dintre dealerii marcilor participante vor aduce cele mi nou lansate modele in Romania, iar pentru public va conta ca poate studia intr-un singur loc cele mai recente aparitii, fara a fi nevoie sa mearga dintr-un showroom in altul.

Sectiunea de masini clasice este amenajata in parteneriat cu Oldtimer Studio si se numeste Bucharest Classical Car Expo.

Pe langa masini, vor fi prezente la SAB&A si societati de leasing, firme furnizoare de servicii si accesorii auto, tuning si biciclete.

Pentru a face evenimentul mai atractiv pentru public, organizatorii SAB&A aduc in primele trei zile ale evenimentului Iacarii Acrobati, care vor executa acrobatii cu doua avioane YAK 52TW. In ziua de sambata, 12 octombrie, acestia vor executa un show aviatic nocturn, cu artificii.

La SAB&A va fi prezent si Sorin Ene, sofer experimentat in arta derapajelor controlate, precum si pilotul de raliuri Edwin Keleti.

Pretul unui bilet de intrare este de 20 lei/persoana, iar parcarea costa 10 lei/zi pentru cei care vin cu masina. Persoanele cu dizabilitati de orice grad au intrare gratuita.

Expozitia are 15.000 metri patrati (mp) in interior si 7.000 mp in exterior. Premium Expo asteapta pana la 45.000-50.000 de vizitatori in cele zece zile, la fel ca si anul trecut.

SAB&A nu trebuie confundat cu SIAB. Trebuie retinut faptul ca SAB&A nu inlocuieste Salonul International Auto Bucuresti (SIAB), ci este o expozitie distincta, cu accentul pus pe vanzare si de o amploare mai mica in ceea ce priveste numarul de masini expuse si marci participante.

Compania organizatoare, Premium Expo, este controlata de Sorin Radacineanu, fiul lui Liviu Radacineanu, cel care organiza SAB in anii ’90. Ultima editie a SAB a avut loc in anul 2001, iar din 2003 locul acestui eveniment a fost preluat de mai titratul SIAB, organizat o data la doi ani (deci in 2003, 2005 si 2007). In lipsa SIAB din 2007 incoace, Premium Expo a incercat sa organizeze SAB&A in 2009, dar evenimentul a fost anulat pe ultima suta de metri din cauza ca numarul companiilor auto care ar fi vrut sa participe a fost prea mic, iar desfasurarea intregului eveniment nu s-ar fi putut ridica la un nivel acceptabil pentru public si participanti.

SIAB din 2011 a fost anulat, iar activitatea firmei care organiza evenimentul auto a fost suspendata. In lipsa evenimentului auto cu titlu international, a fost organizat SAB&A in 2011, 2012 si iata si in 2013.

Lasa un comentariu