Acasa Curiozitati FOTO: Expozitie auto inedita la Salonul Auto de la Frankfurt, in 2013 sunt expuse masini care au fost premiere mondiale acum 30 de ani

FOTO: Expozitie auto inedita la Salonul Auto de la Frankfurt, in 2013 sunt expuse masini care au fost premiere mondiale acum 30 de ani

de Adrian Mitrea

Expozitie Masini Clasice la IAA 2013 (sursa - iaa.de)

Aproape 20 de masini care au fost vedete ale Salonului Auto de la Frankfurt din 1983, deci fix acum 30 de ani, au revenit pe scena in acest an, intr-o hala dedicata masinilor istorice, in complexul expozitional Messe Frankfurt.

Printre ele se numara Audi Sport quattro, in amintirea caruia Audi a creat un concept foarte modern cu acelasi nume, dar si Mercedes-Benz 190. O alta masina care facea furori acum 20 de ani este BMW M635 CSi, dar si Opel Monza GSE. Si Monza de atunci are un corespondent in zilele noastre, care da indicii despre cum vor arata masinile Opel in 2020.

click aici pentru galeria foto

Renault Fuego si Volkswagen Golf II erau de asemenea premiere in 1983.

Lipsite de stralucirea de atunci si fara sa se mai bucure de atata atentie, vedetele din toamna lui 1983 trezesc nostalgie in randul vizitatorilor si ne scot in evidenta cat de fascinanta a fost evolutia automobilului in ultimii 30 de ani.

Salonul Auto de la Frankfurt a ajuns in acest an la a 65-a editie (10-22 septembrie) si se organizeaza in fiecare toamna, din doi in doi ani. Urmatoarea editie va avea loc in 2015.

Cele mai importante noutati de la editia din 2013 a Salonului Auto de la Frankfurt sunt sintetizate in clipul de mai jos.

Corespondenta de la Frankfurt.

Lasa un comentariu