Acasa Romania Nissan Romania recheama 867 de masini Micra pentru probleme la directie. Almera, X-Trail, Terrano II si Patrol sunt rechemate pentru airbag-uri

Nissan Romania recheama 867 de masini Micra pentru probleme la directie. Almera, X-Trail, Terrano II si Patrol sunt rechemate pentru airbag-uri

de Adrian Mitrea

Nissan Micra (sursa - Nissan)

Nissan Romania recheama in service 867 exemplare Micra vandute in Romania deoarece surubul de fixare al volanului se poate slabi si, in cazuri extreme, volanul poate pierde legatura mecanica cu sistemul de directie al masinii. Modele mai vechi cum sunt Almera, X-Trail, Terrano II si Patrol sunt rechemate pentru airgab-uri.

„Nissan a identificat faptul ca in situatii foarte rare surubul de fixare al volanului poate sa nu fie strans suficient. In aceste conditii, urmare a sensibilitatii la schimbare de temperatura a bucsei volanului, cuplul de strangere al surubului se poate deteriora in timp, rezultand un joc excesiv in volan. In cazuri extreme, daca vehiculul este condus o perioada lunga de timp in aceste conditii, bucsa volanului se poate deteriora si eventual poate conduce la o rotatie libera a volanului”, spune Nissan Romania.

Reparatia dureaza 15 minute si consta in strangerea surubului respectiv.

In ceea ce priveste modelele Almera, X-Trail, Terrano II si Patrol, producatorul auto japonez a anuntat: „Furnizorul de airbag-uri Takata a informat constructorul de automobile Nissan despre posibilitatea ca airbag-ul pentru pasager poate fi produs in afara specificatiilor. Conform furnizorului Takata, se poate crea o presiune excesiva in interiorul sistemului de declansare, cand se declanseaza airbag-ul, ce poate duce la separarea carcasei airbag-ului”.

Nissan spune ca nu este la curent cu niciun accident sau vatamari asociate acestei probleme, dar spune ca apeleaza totusi la recall din cauza unui numar mic de incidente care au aparut la unele autovehicule ale concurentei.

In total sunt vizate 136 de autovehicule.

La nivel mondial problema a iesit la iveala in primavara acestui an, 3,4 milioane de masini fiind afectate.

Printre marcile care au mai anuntat rechemari in tara anul acesta se numara Volkswagen, Mercedes-Benz, Kia, Hyundai, Maserati, Fiat, Mazda, Lexus, Renault si Mitsubishi.

Lasa un comentariu