Acasa Aston Martin Daimler preia 5% din Aston Martin care va avea acces la motoarele diviziei AMG

Daimler preia 5% din Aston Martin care va avea acces la motoarele diviziei AMG

de Vlad Barza

(sursa - Daimler)

Aston Martin va putea utiliza componente, dar mai ales motoare Mercedes-Benz, iar nemtii vor primi in schimb 5% din actiunile companiei britanice, care a semnat cu germanii un „parteneriat tehnic”. Aston Martin evita prin intelegerea de acum dezvoltarea costisitoare a propriilor motoare, in timp ce Daimler capata statut de observator in board-ul Aston Martin.

Intelegerea nu prevede tranzactii financiare, insa Aston Martin, care foloseste in prezent motoare Ford, va avea acces la tehnologia AMG de la Mercedes si va beneficia de motoare V8 si de componente electronice de la grupul german.

Aston Martin, care in 2007 a fost preluata de investitori kuweitieni care insa nu au avut bani sa dezvolte marca, a fost preluata de italienii de la Investindustrial in decembrie 2012.

Aston Martin a ramas in urma unor marci precum Bentley sau Rolls Royce care, detinute de grupuri auto foarte mari, au putut beneficia de investitii, gama s-a diversificat, iar vanzarile au atins noi recorduri.

Financial Times citeaza surse din Aston Martin care spun ca „parteneriatul tehnic” e o afacere excelenta pentru companie fiindca motoarele germanilor sunt mult mai bune decat ce foloseste acum marca engleza.

Este foarte posibil ca Aston Martin sa foloseasca in viitor doar motoare Mercedes-Benz, in locul celor furnizate de Ford care a detinut Aston pana in 2007 si produce motoarele V8 si V12 la uzina din Koln, Germania.

Aston Martin a renuntat la un sfert dintre angajati din cauza crizei, iar profitul a scazut in 2012 cu 9%, la fel si vanzarile care s-au situat in jurul a 3.800 masini.

Lasa un comentariu