Acasa Bentley Bentley confirma ca va lansa controversatul sau SUV in 2016

Bentley confirma ca va lansa controversatul sau SUV in 2016

de Adrian Mitrea

Schita SUV Bentley (sursa - Bentley)

Producatorul auto britanic de automobile de lux Bentley a confirmat ca va lansa un SUV in 2016, urmand ca la uzina britanica din Crewe sa fie create 1.000 de noi locuri de munca si sa fie facute investitii de 800 milioane lire (aproape 932 milioane euro). Controversatul SUV Bentley a fost dezvaluit sub forma de concept, in premiera mondiala, in martie 2012 la Salonul Auto de la Geneva.

Prin acest anunt Bentley infirma zvonurile potrivit carora SUV-ul sau va fi produs in Slovacia, precum si zvonurile ca va fi lansat in 2015.

Prin lansarea SUV-ului, Bentley va deschide o a patra gama de modele, pe langa cele trei existente in prezent.

„Va fi cel mai luxos si mai puternic SUV de pe piata. Raspunsurile de clienti pentru un SUV Bentley au fost extrem de pozitive in ultimele 16 luni”, a anuntat compania auto britanica.

click aici pentru poze oficiale cu Bentley EXP 9 F Concept

Oficialii Bentley – marca detinuta de Grupul Volkswagen – au declarat in trecut ca acest SUV se va vinde in circa 3.000-3.500 exemplare/an, urmand sa fie unul dintre vectorii importanti de crestere pentru marca.

Informatii oficiale privind pretul nu exista inca, dar este de asteptat ca acesta sa porneasca de la 150.000-160.000 euro.

La Geneva in 2012 conceptul de SUV Bentley, denumit EXP 9 F, a fost de departe cel mai privit, in toate zilele salonului fiind asaltat de curiosi. Parerile au fost impartite intre dezgust si incantare.

Concept Bentley EXP 9 F (sursa - Bentley)

Lasa un comentariu