Acasa Romania Volkswagen recheama in service modele up! vandute in Romania, iar Lancia face recall pentru Ypsilon

Volkswagen recheama in service modele up! vandute in Romania, iar Lancia face recall pentru Ypsilon

de Adrian Mitrea

Volkswagen up! 5 usi (sursa - Volkswagen)

Volkswagen recheama in service 84 de unitati up! vandute in Romania din cauza unor posibile probleme la airbag-urile laterale, iar Lancia face un recall pentru 12 unitati Ypsilon comercializate in tara, din cauza unor consumatori de energie care pot ramane activi dupa oprirea motorului.

In cazul lui Volkswagen up! s-au montat in productie unitati de control airbag parametrizate incorect, iar in cazul acestor unitati de control airbag functia de diagnoza a senzorilor de impact lateral este dezactivata. Din acest motiv un defect potential la nivelul sistemului de airbag lateral nu poate fi identificat si martorul pentru avertizare airbag nu va semnaliza un defect potential, explica Volkswagen motivul rechemarii in service.

Sunt vizate 84 de exemplare up! comercializate in Romania, la care reparatia este gratuita si va dura 30 de minute. Ea consta in parametrizarea unitatii de control airbag.

La 12 masini Ypsilon livrate in Romania Lancia spune ca exista posibilitatea sa apara un consum de energie necorespunzator dupa oprirea autovehiculului, iar pentru a remedia problema software-ul masinii va fi actualizat.

Printre marcile care au mai anuntat rechemari in tara anul acesta se numara Mercedes-Benz, Mitsubishi, Hyundai, Toyota, Fiat, Mazda, Nissan, Honda, Lexus, si Renault.

Lancia Ypsilon 2011 (sursa - Lancia)

Lasa un comentariu