Acasa Evenimente Renault Captur a fost lansat in Romania de la 12.600 euro cu TVA. Importatorul il vede pe 3 in vanzarile marcii si lider in segment

Renault Captur a fost lansat in Romania de la 12.600 euro cu TVA. Importatorul il vede pe 3 in vanzarile marcii si lider in segment

de Adrian Mitrea

Mihai Bordeanu @ lansare Renault Captur in Club Fratelli Bucuresti (sursa - Renault)

Renault Captur a fost lansat oficial in Romania luni seara, 20 mai, la preturi cu TVA cuprinse intre 12.600 si 17.200 euro. Importatorul crede ca vanzarile lui Captur vor fi apropiate de cele ale lui Megane, dar sub Clio IV si Fluence, obiectivul fiind acela de a impune Captur lider de piata in segmentul sau – acela al SUV-urilor de clasa B. In perioada 23-26 mai au loc evenimente tip Porti Deschise pentru Captur.

„In termeni de cota de piata vrem sa fim lideri in segment. Stiu ca nu e un lucru simplu, stiu ca e un segment care acum 2-3 ani nu exista. (…) Speranta mea este sa aducem, odata cu acest model, si alti clienti. Clienti care nu sunt de Renault si care vor experimenta Renault odata cu acest model. Facem ceea ce se numeste cucerire in exteriorul marcii noastre. Evident ca vor fi si posesori de Clio care vor trece la acest model sau, de ce nu, din cei de modele mai vechi – ma gandesc la Megane Sedan pe care l-am vandut foarte bine in 2007 (…)”, a declarat directorul de marketing al Grupului Renault Romania, Mihai Bordeanu, intr-o discutie cu presa la evenimentul de lansare a lui Captur.

Deoarece Captur este un model foarte personalizabil, Bordeanu a declarat ca showroom-urile au fost dotate cu iPad-uri si aplicatii speciale pentru ca doritorii sa-si poata configura masina cat mai precis si sa vada fidel cum va iesi pe poarta fabricii. Intrarea in productie a unei masini cerute se poate face imediat, iar un client isi poate primi masina chiar si intr-un termen de o luna, potrivit lui Bordeanu.

click aici pentru galerie foto cu Renault Captur

„Sunt 200 de moduri de personalizare exterioara, 100 pentru interior si doua tipuri de ambiante – una inchisa si una deschisa. Ele se vad inainte pe iPad sau calculator, clientul decide, comanda si apoi ii este livrata masina”, a explicat Bordeanu.

Oficialul Renault a precizat ca nu crede ca lipsa 4×4 pe Captur va fi o problema deoarece masinile din acest segment se vand in principal cu tractiune fata, chiar daca sunt disponibile si in versiuni 4×4. Iar acest lucru nu se intampla doar in Romania, ci si in Europa.

„Il vad dupa Clio IV si Fluence, la egalitate cu Megane – poate un pic peste, poate un pic sub”, a declarat Mihai Bordeanu, precizand ca persoanele fizice vor face diferenta, pentru ca ele vor fi in principal clientii de Captur.

Renault Captur concureaza si va concura pe piata cu modele precum Nissan Juke, Opel Mokka, Chevrolet Trax, Peugeot 2008 si Ford EcoSport.

Pe calendarul de lansari al Renault pe piata romaneasca urmeaza Scenic XMOD, Grand Scenic restilizat (din nou) si noul Clio R.S., care va fi disponibil la comanda din luna iunie.

Printre caracteristicile interesante ale lui Renault Captur se numara:

  • caroserie bi-ton, permite diferentierea vizuala a pavilionului si a montantilor de restul caroseriei
  • compartimentul de depozitare „Easy Life” ce inlocuieste torpedoul clasic, cu o capacitate de 11 litri si posibilitate de a fi accesat de catre sofer de pe scaunul acestuia
  • tapiterii „Zip Collection” detasabile si lavabile
  • bancheta spate culisanta si rabatabila 2/3 si 1/3 ce permite extinderea spatiului in habitaclu sau in portbagaj, dupa preferinte
  • planseu de portbagaj reversibil
  • card de acces si demaraj standard pentru toata gama
  • faruri de zi LED standard pentru toate versiunile
  • camera video pentru marsarier (doar impreuna cu R-Link si MEDIA NAV)
  • ESP si Hill Start Assist standard pentru toate versiunile
  • geamuri electrice fata si spate, oglinzi electrice, standard pentru toate versiunile
  • tableta multimedia integrata Renault R-LINK, cu ecran tactil de 7 inch, conectata la vehicul si la internet (optional sau standard pe versiunile de top)
  • cutie de viteze automata cu dublu ambreiaj (EDC), 6 trepte (doar cu motorul 1.2 TCe 120 CP)

Preturi Renault Captur Romania (sursa - Renault)

Lansare Renault Captur in Romania (sursa - Renault)

0-100.ro a publicat in aprilie 2-13 un test drive tip prima impresie cu Renault Captur. Poti revedea articolul complet AICI sau doar varianta video (mai scurta), mai jos.

Lasa un comentariu