Acasa Foto FOTO: Volkswagen aduce la Shanghai conceptul CrossBlue Coupe, un SUV hibrid mai lung decat Touareg

FOTO: Volkswagen aduce la Shanghai conceptul CrossBlue Coupe, un SUV hibrid mai lung decat Touareg

de Vlad Barza

Volkswagen CrossBlue Coupe concept - (sursa - Volkswagen)

Volkswagen prezinta in premiera mondiala la Salonul Auto de la Shanghai (21-29 aprilie) conceptul CrossBlue Coupe, un SUV de mari dimensiuni, cu trasaturi sportive, dar si cu propulsoare ce ii permit o autonomie de 33 km in modul electric. Compania spune ca masina dezvolta in total 415 CP, iar datorita motorului pe benzina V6 TSI de 299 CP poate atinge in 5,9 secunde viteza de 100 km/h.

La doar cateva luni dupa conceptul CrossBlue adus la Detroit, compania germana vine cu o versiune mai sportiva care insa, ca dimernsiuni, este ceva mai lunga decat Touareg (4,89 metri lungime, cu 9 cm peste Touareg) si este construita pe platforma modulara MQB cu care Volkswagen face economii substantiale la costurile de productie si greutate.

click aici pentru galeria foto

Masina va fi construita din 2015 in SUA si sunt planuri si pentru China, iar germanii spun ca exista cerere clara pentru SUV-uri de mari dimensiuni, insa mai sportive ca aspect.

Compania subliniaza ca acest concept are capabilitati de masina sport, viteza maxima fiind de 236 km/h, iar accelerarea de la 0 la 100 km/h se face in 5,9 secunde. In afara de motorul pe benzina V6 TSI, de 299 CP, masina dispune de doua motoare electrice care duc puterea totala la 415 CP.

Autonomia promisa exclusiv cu motoarele electrice este de 33 km, cu viteza maxima de 120 km/h, iar bateria este incarcata de motorul pe benzina. Volkswagen spune ca autonomia ajunge la 1.190 km, iar rezervorul este de 80 litri.

Conceptul are jante din aluminiu de 22 inch, iar la interior informatiile de rulare si o buna parte din comenzi pot fi accesate de pe un touch-screen de 10,1 inch. Cu tot cu baterie, masina cantareste 2.220 kg.

Lasa un comentariu