Acasa Foto UPDATE VIDEO, FOTO: Mercedes-Benz prezinta la Shanghai conceptul GLA, SUV compact cu trasaturi de coupe

UPDATE VIDEO, FOTO: Mercedes-Benz prezinta la Shanghai conceptul GLA, SUV compact cu trasaturi de coupe

de Vlad Barza

Mercedes-Benz GLA Concept (sursa - Mercedes)

Mercedes-Benz va prezenta la Salonul Auto de la Shanghai, pe 20 aprilie, un concept de SUV compact numit GLA cu care marca germana continua curentul de design prin care da masinilor un aer mai tineresc. Masina ar trebui sa fie lansata in SUA in toamna lui 2014 si va concura cu modele precum BMW X1 si Range Rover Evoque.

GLA este un SUV cu aspect mai sportiv si cu elemente de design luate de la coupe-uri, spun cei de la Mercedes-Benz care adauga ca acesta este trend-ul in segmentul crossover. Masina este construita pe noua platforma MFA din care a derivat si noul Clasa B si din CLA-ul care se fabrica in Ungaria.

click aici pentru galeria foto

Masina are 4,38 metri lungime, va fi plasata sub GLK si ar trebui sa fie lansata in SUA in toamna lui 2014,. Conceptul are motor 2.0 litri, 211 CP, dar in serie va exista se pare si o versiune AMG, de 354 CP.

Masina preia trasaturi de la SUV-urile Mercedes deja existente, insa germanii s-au ferit ca modelul sa aiba o imagine de masina patratoasa, dorinta lor fiind sa fie atrasi catre marca si clienti mai tineri.

Mercedes a pierdut in ultimii cinci ani cota de piata in lupta cu BMW si Audi, opinia multora fiind ca designul este mai invechit si ca Mercedes a ratat intrarea pe segmentul compact unde in ultimii doi-trei ani rivalii au vandut foarte bine.

Lasa un comentariu