Acasa Maserati Asa arata Maserati Ghibli, primul model al marcii italiene care va avea si motor diesel

Asa arata Maserati Ghibli, primul model al marcii italiene care va avea si motor diesel

de Adrian Mitrea

Maserati Ghibli (sursa - Maserati)

Maserati lanseaza un nou model, denumit Ghibli, care este pozitionat sub limuzina sport Quattroporte. Numele noului model Maserati este inspirat de un vant din Sahara si adaugarea acestei masini in gama are rolul de a duce vanzarile Maserati la 50.000 unitati pe an, de la mult sub 10.000 masini/an cat comercializeaza in prezent. Totodata, Mesarati Ghibli va fi si primul automobil diesel al italienilor.

Maserati Ghibli va deveni cel mai accesibil model al marcii, insa chiar si asa pretul sau nu va fi mic.

„Pretul nu va fi atat de mic incat sa schimbe marca (…) Nimeni nu va putea da o Astra pe un Maserati”, a spus Harald Wester, seful marcii, despre acest nou model.

Italienii au mai folosit numele Ghibli pentru doua modele vandute intre 1966 si 1973, respectiv intre 1992 si 1997.

Noul Maserati Ghibli are patru locuri si poate avea propulsie spate sau tractiune integrala (Q4). Ghibli va fi disponibil cu doua motoare turbo V6 de 3 litri, cu o transmisie automata cu opt trepte. Totodata, Ghibli va fi primul model marca Maserati ce urmeaza sa fie propulsat de un motor turbo diesel, un V6 de 3 litri.

„Acesta este primul sedan marca Maserati din acest segment, reflectand convingerea companiei cum ca un numar tot mai mare de cumparatori premium de automobile isi doresc sa se faca remarcati printr-o masina distinctiva, eleganta si luxoasa. Ghibli va juca un rol semnificativ in planul de crestere Maserati, plan conform caruia Maserati doreste sa atinga 50.000 de unitati vandute anual”, se arata intr-un comunicat al marcii auto italiene.

Maserati Ghibli va fi expus public in premiera mondiala la Salonul Auto de la Shanghai (21-29 aprilie).

Interior Maserati Ghibli (sursa - Maserati)

Maserati Ghibli (sursa - Maserati)

Lasa un comentariu