Acasa Mercedes-Benz Mercedes-Benz Romania are un nou director. Boris Billich il inlocuieste la 1 iunie pe Michael Grewe

Mercedes-Benz Romania are un nou director. Boris Billich il inlocuieste la 1 iunie pe Michael Grewe

de Vlad Barza

Boris Billich (sursa - Mercedes-Benz)

Incepand cu 1 iunie 2013, conducerea Mercedes-Benz Romania va fi preluata de catre Boris Billich, in calitate de CEO. Predecesorul sau Michael Grewe, cel care a condus sapte ani filiala, va prelua functia de CEO la Mercedes-Benz Thailanda.

Primul contact al lui Boris Billich cu Romania a avut loc in 1994, cand a fost numit Market Manager pe segmentul de Autoturisme si Autovehicule Comerciale Usoare in Europa Centrala si de Est. In perioada precedenta anului 2004, Billich a coordonat activitatile de formare si consolidare a business-ului de Autovehicule Comerciale Usoare Mercedes-Benz in Romania.

Noul CEO Mercedes-Benz Romania a lucrat in cadrul departamentului de vanzari, atat la sediul central din Germania, cat si in cadrul sucursalelor din Emiratele Arabe Unite, Republica Ceha si Rusia, unde in prezent ocupa pozitia de CEO Mercedes-Benz Truck Vostok.

Dupa aproape sapte ani, Michael Grewe isi incheie mandatul in tara noastra, urmand sa fie investit in functia de CEO Mercedes-Benz Thailanda.

„Dupa sase ani si jumatate in care am trait in Romania, cu o multime de experiente pozitive, acesta va fi cu siguranta un ramas bun dificil pentru mine. Dar, in acelasi timp, astept cu nerabdare schimbarile si provocarile viitoare alaturi de concernul Daimler „, spune Michael Grewe intr-un comunicat de presa.

Conform datelor APIA, in 2012 s-au vandut in Romania 3.290 de automobile Mercedes, din care 1.574 autoturisme si restul vehicule comerciale.

Lasa un comentariu