Acasa Mitsubishi Premiera in Romania – O masina electrica a fost inclusa intr-o actiune de rechemare, pentru posibile probleme cu franele

Premiera in Romania – O masina electrica a fost inclusa intr-o actiune de rechemare, pentru posibile probleme cu franele

de Vlad Barza

Mitsubishi i-MIEV (sursa - Mitsubishi)

Constructorii auto initiaza des actiuni de recall, chemand in service masinile pentru posibile probleme tehnice care sunt remediate gratuit, insa mai rar sunt implicate in aceste campanii vehicule 100% electrice. Iata ca acum si in Romania a fost inclus intr-o actiune de rechemare un vehicul electric, fiind vorba de un model i-MiEV al Mitsubishi, la care ar putea aparea probleme la frane. Vorbim de o singura masina in tara, inca o dovada ca masinile electrice sunt foarte, foarte rare.

La un numar limitat de modele i-MiEV HA3W, este posibil ca, din cauza unei erori de fabricatie, pompa de vacuum a sistemului de franare sa devina inoperativa, acest lucru putand duce la marirea fortei pe care utilizatorul o aplica pedalei de frana in timpul franarii, prin urmare diatanta de franare ar putea fi mai mare decat in mod obisnuit, se mentioneaza in documentele oficiale.

Pentru a elimina orice posibila neplacere, producatorul a decis sa se inlocuiasca pompa de vacuum a sistemului de franare cu una modificata, imbunatatita. Operatiunea ar trebui sa dureze sub jumatate de ora.

Mitsubishi a anuntat acest recall pe plan mondial in ianuarie, fiind afectate in total 14.700 de masini de clasa mica Mitsubishi i-MiEV, Citroen C-Zero si Peugeot iOn. Aceste masini costa cam 35.000 euro, iar autonomia este de circa 130-150 km cel mult.

In Romania, dar si in multe piete auto mai mari, masinile electrice nu au prins inca la public, de vina fiind factorii binecunoscuti: pretul enorm, autonomia mica si statiile de incarcare extrem de rare.

Lasa un comentariu