Acasa Siguranta Auto VIDEO: Masina electrica Renault ZOE, noua Octavia si noile Auris si RAV4 au obtinut 5 stele din 5 la Euro NCAP

VIDEO: Masina electrica Renault ZOE, noua Octavia si noile Auris si RAV4 au obtinut 5 stele din 5 la Euro NCAP

de Adrian Mitrea

Rezultate Euro NCAP - martie 2013 (sursa - Euro NCAP)

Automobilul electric de clasa mica (segment B) Renault ZOE, dar si noile generatii ale Skoda Octavia, Toyota Auris si Toyota RAV4 au obtinut 5 stele din 5 la testele de siguranta auto realizate de organizatia europeana independenta Euro NCAP.

In 2011 Renault Fluence Z.E. a obtinut 4 stele din 5 la Euro NCPA, deci iata ca ZOE este cel mai sigur automobil electric al Renault. Alte masini electrice comercializate in Europa au obtinut tot 4 stele din 5 (tripleta Mitsubishi i-MiEV, Peugeot iOn, Citroen C-Zero), iar singurul care mai are 5 stele din 5 este Nissan Leaf.

Noua Skoa Octavia a primit remarci deosebite din partea Euro NCAP pentru tehnologiile Front Assistant (franare automata in caz de accident iminent la viteze de pana la 30 km/h si pregatirea masinii pentru franare de urgenta in caz de potential accident la viteze cuprinse intre 30 si 200 km/h), Lane Assistant (corectarea traiectoriei si avertizarea soferului prin vibrarea volanului in cazul in care masina paraseste neintentionat banda de circulatie), Multi Collision Brake (franarea tuturor rotilor dupa un prim impact, pentru a elimina situatiile in care soferul nu mai continua sa tina frana apasata dupa accident – astfel se doreste limitarea deplasarii necontrolate a automobilului si limitarea ranilor celor implicati in accident) si Crew Protect Assist (pretensionarea automata a centurilor de siguranta in cazul in care senzorii ESP detecteaza miscari periculoase, bruste, ale masinii).

Lasa un comentariu