Acasa Mclaren McLaren va vinde in cateva saptamani toate cele 375 de exemplare ale supercar-ului P1 care costa un milion de euro

McLaren va vinde in cateva saptamani toate cele 375 de exemplare ale supercar-ului P1 care costa un milion de euro

de Vlad Barza

McLaren P1 (sursa - Hotnews)

McLaren, care la Salonul Auto de la Geneva a prezentat supercar-ul P1 ce atinge in 17 secunde viteza de 300 km/h, se asteapta ca in cateva saptamani sa vanda toate cele 375 de exemplare pe care le construieste, scrie revista Autocar, citand surse din companie. McLaren a redus numarul de super-masini P1 ce urmeaza a fi produse si din cauza ca primii cumparatori au cerut ca numarul sa ramana cat mai mic, pentru a se pastra exclusivitatea modelului, mai spune sursa citata.

Compania britanica a prezentat oficial supercar-ul P1 in 5 martie, la Geneva, iar in aceea zi a primit inca sase comenzi ferme pentru ea.

click aici pentru galerie foto

McLaren a prezentat conceptul acestui supercar cu motor de peste 900 CP la salonul auto de la Paris, in toamna lui 2012, si se pare ca ar fi primit 700 de cereri ferme de la oameni putred de bogati. Initial se dorea construirea unui numar de 500 de exemplare, dar s-a redus numarul la 375 si din cauza ca primii care au comandat ar fi cerut asta, in ideea ca masina sa ramana cat mai exclusivista.

„Exclusivitatea este pentru multi dintre cumparatori pe primul loc, inainte de pret si performante. Ultimul lucru pe care un astfel de client vrea sa il vada este o masina McLaren P1 identica atunci cand ajunge la un hotel de lux”, spune insiderul citat de Autocar. Sursa mai spune ca McLaren isi si selecteaza clientii printr-un proces de evaluare.

Evident ca e foarte plauzibil ca McLaren sa fi limitat numarul de masini P1 pe care le va construi si din cauza ca se temea ca s-ar putea sa nu le vanda pe toate.

click aici pentru galerie foto cu toate noutatile de la Geneva

Masina are un motor V8 de 3,8 litri pe benzina, turbo, ajutat de un motor electric. Puterea totala combinata furnizata este de 916 Cai Putere (CP), iar cuplul maxim este de 900 Newton-metru (Nm).

In ciuda performantelor ridicate, emisiile de CO2 sunt de 200 grame/km sau chiar zero atunci cand masina ruleaza pur electric. McLaren spune ca P1 poate rula pe distante de pana la 20 km in mod electric.

Cu un pret de un milion de euro, P1 are performante impresionante: atinge 100 km/h in mai putin de 3 secunde, iar pragul de 300 km/h este atins in 17 secunde. Viteza maxima este limitata la 350 km/h.

Lasa un comentariu