Acasa Ford FOTO: Ford prezinta versiunea de serie a lui EcoSport, dar mentine suspansul privind fabricatia lui in Romania

FOTO: Ford prezinta versiunea de serie a lui EcoSport, dar mentine suspansul privind fabricatia lui in Romania

de Adrian Mitrea

Ford EcoSport (sursa - Ford)

Ford EcoSport, SUV de oras ce va concura pe piata cu Nissan Juke si Opel Mokka, este prezentat in premiera, in varianta de serie, la Mobile World Congress din Barcelona. Producatorul auto american spune ca EcoSport va fi lansat pe piata la sfarsitul acestui an, dar mentine suspansul privind fabricatia lui in Romania, in contextul in care in uzina Ford de la Craiova este asteptat al doilea model in productie, alaturi de B-Max.

Ford are in prezent in Europa un singur SUV pe piata, Kuga, care tocmai trece la noua generatie. Pana la final de 2013 va fi lansat si EcoSport, iar Ford anunta ca vrea sa aduca in Europa si noua generatie a modelului Ford Edge – SUV cu o orientare ceva mai premium comercializat deja in SUA si alte piete.

click aici pentru galeria foto

Ford EcoSport va fi disponibil cu motor de 1 litru EcoBoost (turbo pe benzina) de 125 Cai Putere (CP), cu un propulsor nou de 1,5 litri pe benzina (110 CP) si cu unul turbo diesel de 1,5 litri (90 CP). Ford nu a anuntat daca EcoSport va fi oferit doar cu tractiune fata sau si 4×4.

EcoSport este construit pe platforma de segment B a Ford, la fel ca si Fiesta si B-Max. De asemenea, la fel ca noile modele Ford, EcoSport beneficiaza de tehnologia SYNC – asistent digital personal ce suporta comenzi vocale avansate.

Pentru inceput masinile Ford EcoSport care vor fi livrate catre clienti din Europa provin din India, noteaza presa auto si de business internationala. Sunt sanse ca EcoSport sa intre in fabricatie si in Romania daca vanzarile din Europa vor merge bine, Ford anuntand deja ca are in plan sa produca la Craiova inca un model de clasa B, alaturi de B-Max.

Ford EcoSport (sursa - Ford)

Lasa un comentariu