Acasa Mazda Mazda Romania vrea 3% din segmentul masinilor de clasa D cu noua Mazda6, echivalentul unor vanzari de circa 170 unitati in 2013

Mazda Romania vrea 3% din segmentul masinilor de clasa D cu noua Mazda6, echivalentul unor vanzari de circa 170 unitati in 2013

de Adrian Mitrea

Mazda6 (sursa - Mazda Romania)

Mazda Romania estimeaza ca noua generatie Mazda6 va aduce marcii japoeze 3% din segmentul limuzinelor de segment D, echivalentul unor vanzari anuale pentru 2013 de 170 unitati, dintre care cea mai mare parte vor fi sedan (peste 80%) si restul break, au declarat oficialii Mazda Romania, intr-o conferinta de presa. O noutate este ca preturile pentru sedan si break sunt acum identice.

Preturile pentru noua Mazda6 in Romania au fost deja anuntate si sunt cuprinse intre 21.690 euro cu TVA si 33.190 euro cu TVA. Noul model are chiar preturi de lista mai mici decat Mazda6 care a iesit din productie si care probabil se mai gaseste in numar limitat in stocurile unor dealeri.

click aici pentru galeria foto

Cateva detalii interesante despre Mazda6 ar fi ca vopseaua oficiala de lansare Rosu Soul are doua straturi de vopsea si unul de lac, fata de restul care au un singur strat de vopsea si unul de lac. Acesta este motivul pentru care Rosu Soul este mai scump decat restul culorilor metalizate cu 140 euro.

Merita retinut ca masina are doua tevi de esapament in echiparea standard, iar stopurile cu tehnologie LED sunt de asemenea standard. Sistemul de navigatie TomTom costa 500 euro ca optiune din fabrica si daca proprietarii vor sa-l instaleze ulterior achizitiei o pot face pentru circa 700 euro la orice dealer, iar operatiunea dureaza circa 30 de minute.

Versiunea Combi (break) este cu 6 cm mai scurta decat sedan, insa chiar si asa are un portbagaj mai mare.

Mazda6 vine in tara cu patru versiuni de echipare, Emotion, Challenge, Attraction si Revolution. In versiunea de baza, Emotion, noua Mazda6 are in echiparea standard dotari ca: jante din aliaj de 17 inch, sistem de evacuare dublu, aer conditionat, geamuri si oglinzi actionate electric, sistemul i-STOP, sistemul de franare regenerativa i-ELOOP (standard pe motorizarile diesel), sistem audio compatibil MP3, USB, AUX cu comenzi pe volan, stopuri cu iluminare LED, buton de pornire motor, senzori de monitorizare a presiunii din pneuri, airbaguri frontale, laterale, cortina fata-spate si sistemele de control al tractiunii, de stabilitate dinamica si de asistenta la plecarea din rampa.

Noua Mazda6 are preturi identice pentru sedan si break, la generatia anterioara break-ul fiind mai scump.

Mazda6 (sursa - Mazda Romania)

Preturi Mazda6 (sursa - Mazda Romania)

Lasa un comentariu