Acasa Foto GENEVA 2013: Noul Nissan Note debuteaza in premiera mondiala, cu Safety Shield

GENEVA 2013: Noul Nissan Note debuteaza in premiera mondiala, cu Safety Shield

de Adrian Mitrea

Nissan Note 2013 (sursa - Nissan)

Japonezii de la Nissan au pregatit pentru Salonul Auto de la Geneva (7-17 martie) noua generatie a modelului de segment B Note, pe care debuteaza conceptul Safety Shield – adica un ansamblu de tehnologii avansate de protectie menite sa creasca substantial nivelul de siguranta al masinii, chiar daca aceasta face parte din categoria automobilelor accesibile.

click aici pentru galeria foto

Nissan spune ca siguranta a fost o prioritate, in contextul in care pe drumurile din Europa mor anual 34.000 de oameni si 1,1 milioane persoane sunt ranite.

Safety Shield este format din trei componente. Este vorba despre (1) Blind Spot Warning, adica monitorizarea unghiurilor moarte – tehnologie bazata camera video de marsarier, senzori si LED-uri de avertizare integrate in oglinzi laterale, (2) Lane Departure Warning, sistemul care avertizeaza soferul la parasirea neintentionata a benzii de circulatie (daca masina trece peste benzile de circulatie sau axul drumului si soferul nu semnalizeaza – sistemul considera ca cel de la volan a adormit) si (3) Moving Object Detection (MOD) – un sistem de asistenta la parcare care averizeaza sonor si vizual soferul in cazul in care exista un obstacol sau in cazul in care un obstacol in miscare (cum ar fi un copil) se apropie de spatele masinii cand aceasta da in marsarier.

Camera video pentru marsarier are un unghi de vedere de 180 grade, spune Nissan. Impreuna cu tehnologia Around View Monitor (sistem de camere video ce compun o imagine ca din elicopter a masinii) noul Note este foarte usor de parcat. Sistemul Around View Monitor exista pe Qashqai de mai bine de un an, iar pe unele masini Inifini (marca premium a Nissan) se gaseste de cativa ani.

Nissan Note va concura pe piata cu masini de familie de mici dimensiuni cum sunt Opel Meriva si Ford B-Max.

Lasa un comentariu