Acasa Dacia Dacia Sandero, luata „la misto” in emisiunea Top Gear, in legatura cu scandalul carnii de cal: E o masina de 90 de vaci putere!

Dacia Sandero, luata „la misto” in emisiunea Top Gear, in legatura cu scandalul carnii de cal: E o masina de 90 de vaci putere!

de Vlad Barza

Dacia Sandero (sursa - Dacia)

In cel mai nou episod din Top Gear, la rubrica de stiri, a fost ironizata Dacia Sandero, in legatura cu scandalul carnii de cal gasita in numeroase produse pe eticheta carora scria ca sunt din carne de vita. „Sandero este o masina de 90 de vaci putere”, a fost gluma lui Clarkson care si-a adus aminte ca la vizita din Romania a vazut pe sosele multe carute, vite si multi cai. Totul vine in contextul in care marca Dacia se lanseaza in Marea Britanie printr-o campanie agresiva si se asteapta vanzari anuale bune, de 20-30.000 masini.

„Dacia s-ar putea si ea sa aiba o problema de etichetare. Am tot vazut reclamele acelea in care se spunea ca Sandero are 90 de Cai Putere, insa cu toate cele intamplate, de unde stim ca nu sunt vaci putere?”, s-a intrebat, razand, Clarkson in emisiunea difuzata duminica.

„Acele abatoare se spune ca sunt in Romania, iar noi am fost in Romania si am vazut multe vaci si multi cai”, continua el, iar Hammond l-a completat, glumind, ca fermierii i-au spus ca le e greu mai ales sa-si mulga caii… Concluzia a fost tot a lui Clarckson: „Sandero e o masina de 90 de vaci putere!”.

BBC a difuzat in noiembrie 2009 emisiunea Top Gear filmata  in Romania. In deschidere, britanicii spuneau ca se asteptau ca Romania sa fie o tara plina de boi in care oamenii arunca in tigani cu pietre, dar la final toti s-au aratat extraordinar de incantati dupa ce au condus masini de sute de mii de euro pe virajele ametitoare ale Transfagarasanului. Romania a fost totusi prezentata ca o tara exotica, destul de inapoiata, nelipsind imaginile tipice: tigani, Palatul Parlamentului, carute si drumuri proaste.

Acum, simpaticii prezentatori nu puteau rata sa faca o legatura intre scandalul carnii de cal despre care s-a vorbit enorm in Regatul Unit si marca romaneasca Dacia care se lanseaza in UK printr-o campanie agresiva.

Dacia a adus Sandero in UK, cu preturi de la 5.995 lire si spune ca este cea mai ieftina masina nou de pe piata. Duster costa de la 8.995 lire, fiind cel mai ieftin SUV, iar cei de la Dacia UK spun ca au deja 4.000 de comenzi.

Despre visele sefului Dacia UK puteti citi AICI, iar despre o campanie simpatica despre intrarea Dacia in Regat puteti citi AICI.

Lasa un comentariu