Acasa Ford Ford a demarat productia noii generatii Fiesta ST

Ford a demarat productia noii generatii Fiesta ST

de Adrian Mitrea

Ford Fiesta ST 2013 (sursa - Ford)

Ford a inceput vineri, 8 februarie, productia noii generatii a modelului sportiv de segment B Fiesta ST. Masina vine echipata cu un motor turbo pe benzina de 1,6 litri EcoBoost, cu injectie directa, care dezvolta 182 Cai Putere (CP) si un cuplu maxim de 290 Newton-metri (Nm), a anuntat producatorul auto american.

Masina este asamblata in uzina Ford din Koln, Germania, si este cel mai rapid model Fiesta lansat vreodata, atingand 100 km/h in mai putin de 7 secunde.

Pentru a transmite eficient puterea catre roti si pentru aderenta optima, noua Fiesta ST beneficiaza de sistemul Torque Vectoring Control, care franeaza selectiv rotile pentru a imprima automobilului o dinamica sigura.

Noua Fiesta ST este o descendenta a unei intregi familii de masini Fiesta cu performante ridicate: XR2, XR2i, RS1800, RS Turbo si a primei generatii Fiesta ST. Ford estimeaza ca va comercializa 5.000 de unitati Fiesta ST pe an doar in Marea Britanie, ceea ce inseamna peste jumatate din intreaga productie anuala.

Noua Fiesta ST va concura pe piata cu modele precum Volkswagen Polo GTI, Seat Ibiza Cupra, Skoda Fabia R.S., Opel Corsa OPC si Renault Clio R.S.

Lasa un comentariu