Acasa Anvelope Continental a demarat la Timisoara productia anvelopei Conti.eContact, destinata automobilelor electrice si hibride

Continental a demarat la Timisoara productia anvelopei Conti.eContact, destinata automobilelor electrice si hibride

de Adrian Mitrea

Anvelopa Continental Conti.eContact (sursa - Continental)

Uzina de anvelope Continental din Timisoara a demarat productia unui nou tip de anvelopa de ultima generatie, denumita Conti.eContact, destinata automobilelor hibride si electrice, a anuntat compania. In Romania este fabricata versiunea de 13 inch a Conti.eContact.

Aceasta anvelopa noua are ca principale caracteristici rezistenta redusa la rulare si siguranta in conducere, potrivit Continental.

Noua anvelopa Conti.eContact a fost dezvoltata de Continental impreuna cu cei mai mari producatori auto din Europa si ofera o rezistenta redusa la inaintare, precum si flancuri mai flexibile care au rolul de a reduce energia pierduta pe drumuri cu denivelari.

Continental spune ca acest tip de anvelopa se va dezvolta odata cu piata de autovehicule electrice, compania germana avand o estimare de 2,8 milioane de astfel de masini la nivel mondial pana in 2020.

Continental a castigat Premiului iF Product Design pentru anvelopele inovatoare destinate masinilor electrice si hibrid. Acest premiu are rolul de a marca „realizarile deosebite in materie de design”.

Continental a prezentat juriului format din 30 de membri anvelopa Conti.eContact, cu o „rezistenta ultra scazuta la rulare”, avand dimensiunea de 20 de toli – unica pana acum si atipica prin dimensiunile sale (195/55 R20). Premiul este acordat, in fiecare an, pentru trei categorii: Design de Produs, Design de Ambalaj si Strategie de Comunicare. Premiul va fi inmanat companiei Continental pe 22 februarie, in cadrul evenimentului iF Design Awards Night, de la Manchen. Anvelopa va fi expusa in cadrul Expozitiei iF Design la CeBit (Centrul pentru birotica, tehnologia informatiei si telecomunicatii), care va avea loc la Hanovra, in perioada 5-9 martie 2013.

In peste 12 ani de activitate, Continental a investit peste 271 milioane euro la Timisoara pentru a produce anvelopa de cea mai noua generatie. Gama de anvelope fabricate la Timisoara variaza intre 13″, 14″, 15″, 16″, 17″ si 18″, avand simboluri de viteza pana la rata Y (300 km/h). De asemenea, compania produce si anvelope UHP (Ultra High Performance) si pentru vehicule comerciale usoare (VAN).

Cu o cifra de afaceri de 30,5 miliarde de euro in 2011, Continental se numara printre cei mai importanti furnizori pentru industria auto la nivel mondial. Continental are produse din domeniul sistemelor de franare, al sistemelor si componentelor de propulsie si de rulare, instrumentare, solutii infotainment, sisteme electronice pentru autovehicule, anvelope si produse tehnice din elastomeri.

Pentru Continental lucreaza in prezent in jur de 170.000 de angajati in 46 de tari.

Pana la sfarsitul anului 2011, Continental a investit peste 575 de milioane euro in activitatile din Romania. Atat Automotive Group cat si Rubber Group sunt reprezentate in Romania. Continental detine sapte unitati de productie, trei centre de cercetare si de dezvoltate in Timisoara, Sibiu, Carei, Nadab, Brasov si Iasi. Continental este partener al unui joint-venture in Slatina si al unui centru de distributie al anvelopelor pentru Europa de Est, in Sacalaz. Continental are in prezent peste 10.500 angajati in Romania.

Lasa un comentariu