Acasa Industrie Mercedes-Benz a inceput sa produca si al doilea model in uzina din Ungaria pentru care si Romania a fost in carti

Mercedes-Benz a inceput sa produca si al doilea model in uzina din Ungaria pentru care si Romania a fost in carti

de Adrian Mitrea

Mercedes-Benz CLA (sursa - Mercedes-Benz)

Pe langa modelul Clasa B, Mercedes-Benz a demarat productia si a celui de-al doilea model in uzina de la Kecskemet, Ungaria, care ar fi putut fi construita in schimb in Romania daca politicienii vremii ar fi fost mai abili. Numit Mercedes-Benz CLA, noul model fabricat in Ungaria este un sedan compact, pozitionat sub Clasa C, cu aspectul unui CLS mai mic. Comenzile vor fi preluate din martie, iar primele livrari vor avea loc in iunie.

In 2008 Romania pierdea oficial batalia cu Ungaria pentru noua uzina Daimler care acum, la patru ani distanta, a inceput si productia unui al doilea model. Mercedes-Benz spune ca la Kecskemet au fost fabricate 40.000 unitati Clasa B anul trecut.

Primul Mercedes-Benz CLA a iesit pe linia de productie din Kecskemet vineri, 25 ianuarie 2013, in prezenta sefului Daimler, Dieter Zetsche, si al premierului Ungariei, Victor Orban. In uzina lucreaza 3.000 de oameni.

click aici pentru galeria foto

Uzinele Daimler de la Kecskemet si Rastatt sunt cele care produc noua familie de masini Mercedes-Benz compacte (Clasa A, Clasa B, CLA).

Inspirat foarte puternic din conceptul Style Coupe, CLA este disponibil cu trei motorizari: CLA 180 (1,6 litri turbo pe benzina, 122 CP, 200 Nm, 9,3 secunde pana la 100 km/h), CLA 250 (2 litri turbo pe benzina, 211 CP, 350 Nm, 6,7 secunde pana la 100 km/h), CLA 220 CDI (2,2 litri turbo diesel, 170 CP, 350 Nm, 8,2 secunde pana la 100 km/h).

Exceptand varianta de intrare in gama, CLA 180, care vine cu transmisie manuala cu sase viteze, celelalte doua (CLA 250 si CLA 220 CDI) dispun in echiparea standard de cutie de viteze automatizata cu sapte viteze si dublu ambreiaj (7G-DCT).

Mercedes-Benz anunta un coeficient aerodinamic foarte bun pentru CLA (0,23 sau chiar 0,22 pentru versiunea CLA 180 BlueEFFICIENCY).

CLA beneficiaza de suspensii independente pe fata (MacPherson) si spate (multilink) si sunt disponibile doua tipuri de suspensii (comfort si sport, cea din urma coborand masina cu 20 mm in fata si 15 mm in spate). Motorizarea pe benzina de top si cea diesel corespund deja normelor Euro 6, care vor intra in vigoare in 2014.

Mercedes-Benz CLA este un deschizator de drumuri in segmentul sau, BMW, Audi, Infiniti si Lexus neavand modele similare in gama ci doar competitori pentru Clasa C.

Lasa un comentariu