Acasa Audi DETROIT 2013: Audi RS 7 Sportback, debut mondial

DETROIT 2013: Audi RS 7 Sportback, debut mondial

de Adrian Mitrea

Audi RS 7 Sportback (sursa - Audi)

Audi expune la Salonul Auto de la Detroit (14-27 ianuarie), in premiera mondiala, o versiune de inalta performanta a modelului A7 Sportback, denumita RS 7 Sportback. Ca mai toate modelele RS de clasa mare de la Audi, RS 7 Sportback beneficiaza de un motor pe benzina de 4 litri supraalimentat ce dezvolta 560 Cai Putere (CP) si un cuplu maxim de 700 Newton-metri (Nm), fiind capabil sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 3,9 secunde.

Viteza maxima este de 305 km/h in cazul in care nu este limitata electronic la 250 km/h. Audi anunta un consum mediu de 9,8 litri benzina/100 km parcursi pentru RS 7 Sportback.

click aici pentru galeria foto

Constructorul auto din Ingolstadt spune ca motorul livreaza puterea maxima intre 5.700 si 6.700 rotatii pe minut (rpm), in timp ce cuplul maxim de 700 Nm este mentinut intre 1.750 si 5.500 rpm.

Propulsorul beneficiaza de tehnologia Cylinder On Demand (COD), capabila sa dezactiveze cilindrii 2, 3, 5 si 8 cand nu este nevoie de ei. Astfel motorul functioneaza ca unul cu patru pistoane pana cand soferul apasa mai tare pedala de acceleratie. In modul de functionare cu patru pistoane, valvele de admisie si evacuare de la cilindrii 2, 3, 5 si 8 stau inchise. Propulsorul biturbo V8 este cuplat standard la o transmisie sport automata cu opt viteze, care beneficiaza de timpi foarte redusi de schimbare a treptelor. Cutia are modurile de condus D (condus normal) si S (sport). Soferii care vor sa schimbe ei insisi treptele au la dispozitie padele la volan.

Pentru ca are tractiune integrala (quattro), Audi RS 7 Sportback beneficiaza de diferential central autoblocant si de o functie de ajustare a cuplului pe fiecare roata, in functie de drum (Torque Vectoring).

Masina vine cu instalatie audio Bang & Olufsen pentru o experiente audio de top, insa nici aspectele practice nu au fost neglijate. Masina are un portbagaj de 535 litri care poate ajunge la 1.390 litri cand prin renuntarea la locurile din spate.

Audi RS 7 Sportback devine cea mai puternica varianta a lui A7 Sportback, devansand-o pe cea denumita S7 Sportback.

Lasa un comentariu