Acasa Curiozitati Uraganul Sandy ar fi distrus 640.000 de masini in SUA. Preturile pe piata auto second hand ar putea creste

Uraganul Sandy ar fi distrus 640.000 de masini in SUA. Preturile pe piata auto second hand ar putea creste

de Adrian Mitrea

Masini inundate de Uraganul Sandy (sursa - autoblog.com)

Uraganul Sandy care a lovit America de Nord ar fi distrus 640.000 de masini in SUA, cele mai mari pagube de acest fel din istorie, depasindu-le pe cele provocate de Uraganul Katrina in 2005. Preturile pe piata auto second hand din SUA ar putea creste cu 0,5-1,5% pentru masinile de pana la opt ani vechime.

Potrivit estimarilor companiei Carfax, 640.000 de masini ar fi fost distruse de Sandy, iar riscul ca masini avariate grav de inundatii sa apara reconditionate pe piata second hand este mare. De aceea clientii de masini de ocazie sunt sfatuiti sa fie atenti la urme de apa si coroziune, dar si sa apeleze la mecanici pentru a verifica masinile pe care vor sa le cumpere.

Pentru a avea un termen de comparatie, numarul masinilor distruse de Sandy reprezinta circa 6-7% din numarul de masini noi comercializate intr-un an in SUA, sau, altfel spus, echivalentul tuturor masinilor noi comercializate in SUA in trei saptamani.

Carfax este o companie specializata intocmirea si furnizarea de rapoarte privind istoricul autovehiculelor, prin date stranse de la autoritati ale statelor si de la companiile de asigurari.

Compania NADA, care intocmeste ghiduri de cumparare a masinilor rulate, estimeaza ca preturile masinilor vechi de pana la opt ani ar putea creste cu 0,5-1,5% ca urmare a faptului ca multe autovehicule au fost distruse de Uraganul Sandy.

Potrivit companiei americane Eqecat, specializata in evaluarea catastrofelor, pagubele asigurate provocate de Sandy ar putea sa se ridice la 20 miliarde dolari, iar cele economice la 50 miliarde dolari. Uraganul Katrina a provocat pagube asigurate cuprinse intre 40 si 66 miliarde dolari.

Lasa un comentariu