Acasa Citroen Peugeot-Citroen a vandut Cailor Ferate Rusesti 75% din filiala de logistica Gefco

Peugeot-Citroen a vandut Cailor Ferate Rusesti 75% din filiala de logistica Gefco

de Vlad Barza

(sursa - goederenwagens.nl)

Grupul francez PSA Peugeot Citroen a vandut companiei feroviare ruse RZD 75% din filiala de logstica Gefco, pentru suma de 800 milioane euro. Tranzactia ar trebui sa primeasca aprobare pana la final de an, iar obiectivul este ca Gefco sa realizeze afaceri de peste cinci miliarde euro in 2015. Gefco este prezenta si in Romania din 2005 si a avut o cifra de afaceri de 43,3 milioane euro in 2011, crestere de 30% fata de 2010.

Cea mai mare companie feroviara rusa, RZD, are peste un milion de angajati si este codusa de Victor Yakunin, unul dintre apropiatii presedintelui Putin. Rusii au semnat luni, 5 noiembrie, actele pentru a prelua trei sferturi din actiunile Gefco, contra a 800 milioane euro.

Tranzactia va aduce lichiditati Grupului PSA, care traverseaza o perioada foarte grea, iar pentru Gefco inseamna posibilitatea de a intra pe piete unde nu este prezenta, cum ar fi Rusia asiatica, America Latina, China si India. Gefco are 9.400 de angajati, dintre care 4.500 in Franta, iar cifra de afaceri a fost de 3,78 miliarde euro anul trecut, obiectivul fiind depasirea nivelului de cinci miliarde euro in 2015.

Foarte important este faptul ca Gefco este pe profit, in contrast cu PSA care a inregistrat pierderi de peste 800 milioane euro in primul semestru. Compania logistica transporta peste trei milioane de masini anual, iar prin tranzactie se doreste reducerea dependentei Gefco de segmentul auto.

Gefco este prezenta in Romania din 2005 si a avut o cifra de afaceri de 43,3 milioane euro in 2011, crestere de 30% fata de 2010. Compania transporta pe teritoriul nostru masini ale Dacia, Peugeot, Citroen si Ford, dar si produse ale unor companii precum producatorul de electrocasnice Electrolux, dar si ale retalierului de imbracaminte Kiabi.

Lasa un comentariu