Acasa Great Wall Great Wall recheama in service aproape 700 de masini comercializate in Romania, din cauza unor garnituri ale motorului

Great Wall recheama in service aproape 700 de masini comercializate in Romania, din cauza unor garnituri ale motorului

de Adrian Mitrea

Great Wall Hover (sursa - gwm.com.ro)

Reprezentantul din Romania al masinilor chinezesti Great Wall, Alexandros Motors, recheama in service 669 autovehicule Hover, Steed si Cowry livrate pe piata locala, din cauza faptului ca garniturile motorului pot contine azbest, minereu interzis de la 1 ianuarie 2007.

Operatiunea de rechemare in service vizeaza autovehicule produse in perioada 2005-2010.

„Conform analizelor, o mica cantitate de azbest este turnata in interiorul garniturilor, pastrate in stationare intre piesele metalice ale motoarelor asamblate, si deci nu exista de a fi eliminate. Deci, putem confirma ca aceasta nu produce niciun prejudiciu pentru soferii si pasagerii din autovehicule si nu afecteaza functionarea de zi cu zi vehiculului”, spune Great Wall.

Totusi, utilizarea azbestului este interzisa incepand cu 1 ianuarie 2007 in Uniunea Europeana, iar producatorul auto chinez vrea sa corecteze aceasta problema cu garniturile motorului.

Printre producatorii auto care au mai facut rechemari in service in 2012, in Romania, se numara Toyota, Fiat, Dacia, Mitsubishi, Honda, Nissan, Porsche, Renault, Opel, Chevrolet si Seat.

Lasa un comentariu