Acasa Dacia Dacia va construi in Romania modelul Sandero destinat Marii Britanii

Dacia va construi in Romania modelul Sandero destinat Marii Britanii

de Vlad Barza

Dacia Sandero (sursa - Dacia)

Dacia Duster pentru piata Regatului Unit este construit in India, insa modelul Sandero destinat Marii Britanii va fi construit in Romania, au spus pentru HotNews.ro reprezentantii Renault UK. Livrarile Sandero vor incepe in ianuarie in Regat, unde modelul Dacia este cea mai ieftina masina noua de pe piata, cu preturi ce pornesc de la 5.995 lire sterline (circa 7.400 euro).

Dacia se relanseaza in Marea Britanie si are asteptari mari de la aceasta piata unde va comercializa SUV-ul Duster (care costa de la 8.995 lire sterline), dar si cu masina de clasa mica Sandero, care costa intre 5.995 lire in varianta cu minime dotari si 9.795 lire (circa 12.000 euro) pentru varianta de top, insa fara optionale.

Duster-ul cu volan pe dreapta este construit in India, Dacia UK spune ca a primit peste 1.000 de comenzi in cele 100 de zile de cand se pot face comenzi, iar in total fabrica indiana care asambleaza Duster a primit 20.000 de comenzi in aceste trei luni.

Alaturi de Duster, Dacia intra pe piata britanica si cu noua generatie Sandero, insa acest model nu va fi construit in India, ci in Romania, au spus pentru HotNews.ro reprezentantii Renault UK.

Noul Sandero devine cea mai ieftina masina noua de pe piata Regatului Unit, fiind cu cateva mii de lire sub modele concurente precum Ford Fiesta sau Chevrolet Aveo.

click aici pentru galeria foto din uzina Dacia

Renault are asteptari mari din partea Dacia in UK unde exista un total de 135 de puncte de vanzare.

„Cred ca intrarea Dacia in Marea Britanie va constitui cel mai mare succes al marcii dupa Romania si Franta. Ar putea fi chiar cel mai mare succes la export al Dacia”, a spus intr-un interviu la salonul auto de la Paris, Stephen Norman, director de marketing al Grupului Renault la nivel mondial.

Intrebat daca el crede ca se poate ajunge la peste 10.000 de masini vandute pe an in UK, Norman a zambit: „Da clar, nici nu ne-am ridica din pat pentru 10.000. Nu lansezi o marca pentru 10.000 de masini. Nu lansam doar o masina, ci o marca”.

Lasa un comentariu