Acasa Industrie O noua marca auto chineza, Qoros, intra pe piata europeana in 2013

O noua marca auto chineza, Qoros, intra pe piata europeana in 2013

de Florin Sfintes

Sedan Qoros (sursa - qorosauto.com)

Producatorul chinez de automobile Qoros, format in urma unui parteneriat dintre Chery si Israel Corporation (50-50 joint venture), intra pe piata europeana in 2013, urmand ca la Salonul Auto de la Geneva din primavara anului viitor sa prezinte primul sau model, scrie Automotive News. Qoros are executivi de top veniti de la Volkswagen si MINI.

Qoros spune ca masina va fi un sedan compact ce va fi lansat simultan in China si Europa spre sfarsitul anului 2013. Publicul tinta este format din clienti cu varste intre 25 si 35 de ani.

Producatorul auto chinez Qoros, denumit pana in 2007 Chery Quantum Automotive Corporation (CQAC), sustine ca in 2014 vor fi lansate un hatchback si un SUV derivate modelul care va fi prezentat la anul.

Fabricatia va incepe in Changshu, in estul provinciei Jiangsu din China, uzina fiind capabila sa produca 150.000 de autovehicule pe an.

Seful de design al Qoros este Gert Hildebrand, fost sef de design al MINI, iar Volker Steinwascher, fost executiv Volkswagen, este vicepresedintele noului producator auto chinez. Despre Qoros Steinwascher a spus ca va combina calitatea germana in ceea ce priveste conceptia si executia cu functionalitatea si simplitatea masinilor japoneze.

Lasa un comentariu