Acasa Curiozitati Topul celor mai valoaroase marci auto din lume in 2012. Honda scade cel mai mult, Kia intra pentru prima data in clasament

Topul celor mai valoaroase marci auto din lume in 2012. Honda scade cel mai mult, Kia intra pentru prima data in clasament

de Adrian Mitrea

Top Branduri Interbrand 2012 (sursa - interbrand.com)

Topul celor mai valoroase marci auto din lume, realizat de Interbrand, confirma aceleasi trei marci pe primele trei locuri, Toyota, Mercedes-Benz si BMW, insa cifrele interesante sunt mai jos in clasament. Honda are cel mai puternic declin fata de 2011, Nissan cea mai mare crestere, iar Kia intra pentru prima data in top, in fata Ferrari.

Niciuna dintre marcile auto nu reuseste sa intre in top cinci sau top trei branduri globale, aceste pozitii fiind adjudecate de Coca-Cola, Apple, IBM, Google si Microsoft, insa pozitiile 10, 11 si 12 din clasamentul global revin marcilor Toyota, Mercedes-Benz si BMW. Audi se gaseste pe locul 8 in randul marcilor auto si pe pozitia 55 in topul 100.

Clasamentul realizat de Interbrand tine cont de performantele economice ale companiei, de influenta si puterea sa in randul consumatorilor. Topul 100 poate fi accesat AICI.

Top Branduri Auto Interbrand 2012 (sursa - interbrand.com)

Lasa un comentariu