Acasa Audi VIDEO: Cum arata conceptul pentru Panamera break, noile Golf si Leon, in avanpremiera

VIDEO: Cum arata conceptul pentru Panamera break, noile Golf si Leon, in avanpremiera

de Adrian Mitrea

Porsche Panamera Sport Turismo Concept (sursa - 0-100.ro)

Conceptul Porsche Panamera Sport Turismo (break), noul Volkswagen Golf si noul Seat Leon sunt doar cateva dintre noutatile importante anuntate de Grupul Volkswagen intr-un eveniment exclusivist organizat in seara zilei de 26 septembrie, inainte de inceperea Salonului Auto de la Paris (27 septembrie-14 octombrie). Echipa 0-100.ro a participat la eveniment si transmite din Paris un clip de sinteza cu principalele noutati ale marcilor din Grupul Volkswagen, precum si informatiile esentiale despre ele.

  • Volkswagen Golf VII si Volkswagen Golf BlueMotion concept car – Volkswagen nu a prezentat doar a saptea generatie a compactei Golf, ci si un concept derivat din aceasta, gata sa intre in productie, care consuma 3,2 litri de motorina/100 km, fiind echipata cu un propulsor turbo diesel de 1,6 litri (TDI) care emite doar 85 grame CO2/km. Acest motor 1.6 TDI este nou, spune Volkswagen, dezvolta 81 kW/110 CP si un cuplu maxim de 250 Nm intre 1.500 si 2.750 rpm. Pe langa noul motor, Golf BlueMotion concept car are si aerodinamica optimizata si poate fi echipat cu jante de 15 si 16 inch. Pe larg despre noul Golf poti citi AICI.
  • Porsche Panamera Sport Turismo – Desi este concept, acest model anunta extinderea familiei de modele Panamera cu un break de lux. In plus, acest concept Porsche anunta primele detalii despre sistemul de propulsie pe care il va avea Panamera Plug-In Hybrid (reincarcabila la priza in 2,5 ore) ce urmeaza sa fie lansata in 2013. Este vorba despre o tehnologie e-hybrid ce-i asigura masinii 306 kW/416 CP si o autonomie de pana la 30 km in mod electric. Masina poate rula cu viteze de pana la 130 km/h doar electric, fiind propulsata de un motor de 70 kW/95 CP alimentat de la o baterie litiu-ion de 9,4 kWh. Motorul pe benzina este un V6 de 3 litri ce livreaza 333 CP. Tehnologia este derivata din cea care echipeaza actualele Cayenne S Hybrid si Panamera S Hybrid, doar ca acestea nu sunt reincarcabile la priza si nu pot avea performante asa ridicate atunci cand ruleaza electric. Conceptul Porsche Panamera Sport Turismo are 4.950 mm lungime, 1.990 mm latime si 1.401 mm inaltime.si in pofida gabaritului sau poate ajunge la 100 km/h in mai putin de sase secunde. Consumul mediu este de 3,5 litri benzina 100 km, iar emisiile medii de 82 grame CO2/km.
  • noul Seat Leon – Seat paseste intr-o noua era cu a treia generatie a masinii compacte Leon. Pe langa designul radical schimbat, acest model este primul automobil non premium care poate fi echipat cu faruri integrale cu LED (deci mai avansate decat xenon). Pe larg despre noul Leon poti citi AICI.
  • Cei de la Audi au dezvaluit la evenimentul de avanpremiera doar A3 Sportback (versiunea de caroserie cu cinci usi a compactei A3), urmand ca la Salon sa arate si noul S3. Daca noul Leon este primul automobil non premium care poate avea faruri full LED, noul A3 Sportback este primul model compact premium care introduce asemenea tehnologie (neregasita deci nici la Mercedes-Benz Clasa A, nici la BMW Seria 1 – n.r.). Pe larg despre noul A3 Sportback poti citi AICI, iar despre noul S3 AICI.
  • Bentley Continental GT3 – Bentley se intoarce in competitiile automobilistice la sfarsitul anului 2013, iar modelul Continental GT3, derivat din Continental, este gata sa concureze in aproape orice cursa pe asfalt, inclusiv la competitii de 24 de ore, potrivit constructorului auto britanic de masini de lux.
  • Bugatti tot resusciteaza Veyron si de aceasta data a prezentat o versiune decapotabila (Grand Sport Vitesse) vopsita altfel decat restul.
  • Marca italiana de motociclete Ducati si-a facut aparitia publica pentru prima data ca membra a Grupului Volkswagen, fiind cumparata de Audi in vara acestui an. Ducati a venit cu doua motociclete, varful de lance fiind Multistrada 1200 S Pikes Peak Special Edition
  • Volkswagen Autovehicule Comerciale a prezentat Cross Caddy, o masina cu aspect mai robust si totodata mai robust, utilizabila atat pentru timpul liber, cat si pentru munca.
  • Skoda a venit cu Rapid, sedanul cu haion pozitionat intre Fabia si Octavia, care a aparut deja pe strazi si nu mai reprezinta o noutate sau premiera in adevaratul sens al cuvantului

Mai jos poti vedea un clip-avanpremiera cu noutatile anuntate ca vor fi prezentate la Salonul Auto de la Paris.

Corespondenta de la Paris.

Lasa un comentariu