Acasa Mahindra Mahindra aduce in Europa un SUV care costa de la 8.500 de euro pe piata indiana

Mahindra aduce in Europa un SUV care costa de la 8.500 de euro pe piata indiana

de Vlad Barza

Mahindra Quanto (sursa - Mahindra)

Mahindra & Mahindra, una dintre cele mai mari companii indiene, a lansat pe piata de origine SUV-ul de clasa mica numit Quanto care se vinde cu preturi intre 8.500 si 10.600 euro si pentru care exista planuri de export. Masina va fi prezentata la salonul auto de la Bologna, in decembrie, si apoi va fi introdusa pe piata italiana si pe alte piete din Vest. Quanto ar trebui sa devina cel mai ieftin SUV din Europa, insa ramane de vazut daca vor fi clienti interesati de un produs indian.

Quanto este un SUV de oras de clasa B, are sub 4 metri lungime, iar configuratia locurilor este 5+2. Modelul este construit pe aceeasi platforma ca si minivan-ul Ingenio si va dispune de un motor de 1,5 litri, 100 CP. In functie de nivelul de echipare, masina costa intre 8.500 si 10.600 euro in India, iar despre preturile euroopene nu s-au dat detalii.

Mahindra este prezenta in Europa, insa vinde extrem de slab, gasindu-si doar 600 de clienti anul trecut. Acum, indienii spera ca vor gasi clienti in Italia si in alte piete europene cu acest SUV care va fi mai ieftin decat Dacia Duster.

Si compania rivala Tata Motors incearca de cativa ani sa castige teren pe piata europeana, insa imaginea masinilor indiene este mult mai proasta chiar si decat cea a masinilor chinezesti, astfel ca volumele sunt inca foarte mici.

Lasa un comentariu