Acasa Dacia Dacia va opri productia Logan MCV in noiembrie si confirma ca la Paris aduce noile Sandero si Logan

Dacia va opri productia Logan MCV in noiembrie si confirma ca la Paris aduce noile Sandero si Logan

de Vlad Barza

Colaj Dacia Sandero 2 si Dacia Logan 2 (sursa - 0-100.ro)

Dacia va opri in noiembrie, la Mioveni, fabricatia modelului Logan MCV, iar secvential vor fi oprite si productiile primei generatii Logan (sedan) si Logan VAN, a spus pentru HotNews.ro, Mihai Bordeanu, director de marketing al Dacia. Grupul Renault a confirmat ca la Salonul Auto de la Paris (27 septembrie-14 octombrie), va aduce atat noul Logan, cat si noul Sandero, si a publicat marti, 18 septembrie, poze oficiale cu acestea, la o zi dupa ce alesese sa trimita primele poze oficiale doar presei franceze, ignorand Romania.

Dacia a lansat in Romania marti, 18 septembrie, utilitara Dokker, atat in versiunea de pasageri (Dokker) cat si de marfa (Dokker VAN), iar dat fiind ca urmeaza si lansarea noilor generatii Logan si Sandero e de asteptat ca la Mioveni sa aiba loc schimbari importante, precum scoaterea din productie a actualului Logan (sedan), Logan MCV (break) si Logan VAN, in conditiile in care pick-up-ul a fost recent scos din productie.

poze cu Logan 2 / poze cu Sandero 2

„Productia de MCV se termina in luna noiembrie, productiile celorlalte vehicule din seria 90 se vor termina progresiv pe masura ce intra noile modele. Aici vorbim strict de piata romaneasca, vom vedea daca exista strict cerere de pe alte piete, dar pentru piata din Romania productiile se vor opri secvential”, a precizat Mihai Bordeanu, director de marketing al Dacia. Astfel, uzina Dacia din Romania ramane cu trei modele in loc de sase, dupa cum era de asteptat in urma anuntului din iulie.

In conditiile in care Lodgy, Dokker si Dokker VAN, se fac in Maroc, iar Logan VAN, Logan Pick-Up si Logan MCV vor fi scoase din productie, capacitatea ramasa libera in uzina de la Mioveni va fi preluata cel mai probabil de Duster.

Luni, 17 septembrie, Renault a decis sa dea doar presei franceze poze oficiale cu noile generatii Logan si Sandero – care vor fi prezentate fizic oficial pe 27 septembrie – iar decizia a suparat o parte a presei auto din Romania, problema fiind ridicata la evenimentul de lansare a Dokker.

„A fost o decizie de comunicare, un teasing de marketing. In conditiile globalizarii, orice apare pe internet este preluat imediat si circula foarte repede”, a explicat Thomas Dubruel, directorul comercial al Dacia, intrebat fiind de ce Grupul Renault a ignorat presa romana si publicul de aici si a preferat sa trimita pozele oficiale doar francezilor.

In conditiile in care majoritatea marcilor auto pun pe siturile proprii comunicatele de presa detaliate cu ce vor prezenta la marile saloane auto si furnizeaza si poze oficiale inainte de saloane, nu e de mirare ca decizia Groupe Renault de a trimite doar presei franceze poze oficiale a deranjat presa din tara de origine a Dacia: Romania.

Marti, 18 septembrie, a venit si comunicatul oficial al Renault, care nu ofera foarte multe informatii despre masini, ideea principala fiind ca designul ar trebui sa „inspire calitate si putere”, sa dea o senzatie de robustete masinii care, spun francezii, dispune acum de un interior mai reusit. In conditiile in care Logan din prezent a fost criticat mult pe motiv ca ar avea un design „butucanos” si ar fi un „dulap”, ramane de vazut daca noul Logan va fi considerat mai atractiv de potentialii clienti.

Mihai Bordeanu (sursa - 0-100.ro)

Lasa un comentariu