Acasa Bentley Bentley are un nou sef de design, Luc Donckerwolke, cel care a creat Murcielago si Gallardo pentru Lamborghini

Bentley are un nou sef de design, Luc Donckerwolke, cel care a creat Murcielago si Gallardo pentru Lamborghini

de Adrian Mitrea

Luc Donckerwolke (sursa - Bentley)

Marca de lux britanica Bentley are un nou sef de design in persoana lui Luc Donckerwolke, venit din cadrul Grupului Volkswagen pentru a-l inlocui pe Dirk van Braeckel, a anuntat compania. Donckerwolke este cel care a creat modelele Murcielago si Gallardo pentru Lamborghini.

Donckerwolke a fost pana acum director design avansat in cadrul Volkswagen Group. El si-a inceput cariera ca designer exterior pentru Audi, in 1992, iar ulterior a mai lucrat si pentru alte marci din Grup, cum sunt Lamborghini, Seat si Skoda.

Dirk van Braeckel ramane in grupul-mama, Volkswagen, chiar daca paraseste Bentley, a anuntat compania. Noul sau post nu a fost inca dezvaluit.

Bentley trece prin transformari profunde in aceasta perioada, fiind pe cale sa lanseze atat un controversat SUV de lux, cat si o decapotabila de mari dimensiuni, derivata din Mulsanne.

Aceasta nu este singura schimbare notabila la Bentley. Incepand cu 1 septembrie, Wolfgang Durheimer (53 ani), director general executiv (CEO) al Bentley si presedinte al Bugatti, a trecut la conducerea dezvoltarii tehnice in cadrul Audi. In locul sau la Bentley si Bugatti a venit Wolfgang Schreiber (54 ani), fost CEO la Volkswagen Vehicule Comerciale.

Lasa un comentariu