Acasa Foto UPDATE FOTO: Peugeot prezinta la Paris conceptul 2008, SUV de oras care intra in productie in 2013

UPDATE FOTO: Peugeot prezinta la Paris conceptul 2008, SUV de oras care intra in productie in 2013

de Vlad Barza

Peugeot 2008 Concept (sursa - Peugeot)

Peugeot va prezenta la Paris, sub forma de concept, SUV-ul urban 2008 – masina ce va concura cu modele precum Opel Mokka si Nissan Juke cand va intra in productie, in 2013. Masina va fi construita in Franta, Brazilia si China, avand la baza platforma pe care este realizat si 208.

Ca si alti producatori, Peugeot vizeaza clientela tanara cu crossover-ul urban 2008, care a fost dezvoltat de echipele de design din Paris, Shanghai si Sao Paolo. Masina se inspira stilistic atat din modelul de volum 208, cat si din conceptul Urban Crossover Concept, prezentat in primavara la Beijing.

click aici pentru galeria foto

Masina de clasa B are 4,14 metri lungime si 1,74 m latime, producatorul spunand ca reprezinta „o combinatie intre eleganta si rafinamentul unui hatchback, impertinenta unui SUV si versatilitatea remarcabila a acestui segment”.

Conceptul va dispune de un motor de noua generatie, pe benzina, de 1,2 litri, cu 3 cilindri si injectie directa, care dezvolta 110 Cai Putere (CP). Francezii spun ca acest propulsor va avea emisii de CO2 foarte scazute si consum redus.

Masina va fi lansata in 2013 si va fi produsa la uzinele din Mulhouse (Franta), Wuhan (China) si mai apoi in Porto Real (Brazilia).

comenteaza si pe clubcitroen si psaclub

Lasa un comentariu