Acasa Foto FOTO: Mazda6 Wagon apare in premiera mondiala la Salonul Auto de la Paris

FOTO: Mazda6 Wagon apare in premiera mondiala la Salonul Auto de la Paris

de Adrian Mitrea

Mazda6 (sursa - Mazda)

Noua Mazda6 Wagon (break) debuteaza fizic in premiera mondiala la Salonul Auto de la Paris (27 septembrie-14 octombrie) si vine echipata cu cel mai nou motor turbo diesel Mazda, de 2,2 litri, ce poarta eticheta SKYACTIV-D, compatibil cu normele Euro 6. Alaturi de Mazda6 Wagon va fi si Mazda6 Sedan, care a fost aratata publicului larg pentru prima data la Salonul Auto de la Moscova, la sfarsitul lunii august.

Pe Mazda6, motorul de 2,2 litri SKYACTIV-D va avea doua versiuni de putere (Standard Power si High Power), ambele Euro 6. Puterea efectiva nu a fost comunicata inca.

click aici pentru galeria foto

Pe langa acest motor, Mazda6 Sedan si Wagon vor mai fi disponibile cu motorizarile de 2 litri si 2,5 litri pe benzina, cu injectie directa, care poarta indicativul SKYACTIV-G.

Printre sistemele de siguranta activa prezente pe noua Mazda6 se numara: controlul fazei lungi (HBC), asistenta la plecare din rampa (HLA), sistemul de semnalizare a franarii bruste (ESS), sistemul de monitorizare a unghiului mort (RVM), sistemul de avertizare la depasirea neprevazuta a liniilor de delimitare a sensului de mers (LDWS) precum si asistentul inteligent de oras (SCBS) care franeaza automat la viteze sub 30 de km/h daca sesizeaza un posibil impact.

Mazda6 se afla la a doua generatie. Prima a fost introdusa pe piata in 2002 si produsa pana in 2008, iar a doua a fost lansata in 2008 si se gaseste pe piata si in prezent.

Anul trecut Mazda a vandut, conform datelor APIA, 499 de masini in tara, din care 114 au fost Mazda6. Printre concurentii modelului se numara Opel Insignia, Ford Mondeo si Peugeot 508.

Noua Mazda6, este modelul de referinta pentru noua generatie de automobile Mazda, cu motoare moderne si design Kodo (sufletul miscarii – n.r.). De asemenea, a doua generatie Mazda6 vine si cu sistemul de recuperare a energiei la franare i-ELOOP, despre a carui functionare poti vedea detalii mai jos.

Lasa un comentariu